Αυτά είναι τα 20 ΙΕΚ που κινδυνεύουν με κλείσιμο την Παρασκευή: Πόσα χρωστάνε στο Δημόσιο [λίστα] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα 20 ΙΕΚ που κινδυνεύουν με κλείσιμο την Παρασκευή: Πόσα χρωστάνε στο Δημόσιο [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Λουκέτο» περιμένει όσα ιδιωτικά ΙΕΚ χρωστούν στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο κ. Λοβέρδος, το υπουργείο θα εκδώσει την Παρασκευή τα σχετικά έγγραφα για όσα ιδρύματα δεν ρύθμισαν μέχρι την Τετάρτη, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία, τις οφειλές τους.«Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά, λοιπόν, τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος επεσήμανε ακόμα ότι μόλις τρία ιδιωτικά ΙΕΚ ρύθμισαν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Οπως ανέφερε μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δεν θα δεχτεί φαινόμενα κοροϊδίας, φέροντας παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ με εκατομμύρια οφειλές που έκανε ρύθμιση για δόση 160 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος, όσοι σπουδαστές έχουν εγγραφεί και έχουν πληρώσει στα ιδιωτικά ΙΕΚ που θα κλείσουν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στα δημόσια ΙΕΚ.

Ο υπουργός Παιδείας κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τρισέλιδη λίστα με όλα τα ιδιωτικά ΙΕΚ που χρωστούν, μαζί με τα ποσά των οφειλών τους, στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ Α.Ε., σε επικοινωνία με το iefimerida, υποστήριξε πως έχει κάνει ρύθμιση εδώ και πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τη λίστα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος, προκύπτει ότι συνολικά 20 ιδιωτικά ΙΕΚ έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, ωστόσο ορισμένα έχουν ήδη προχωρήσει σε ρύθμιση και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του υπουργείου να δημοσιοποιήσει τα ονόματα. Μάλιστα, η

Αναλυτικά τα ΙΕΚ:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ