Η μυστηριώδης «τρύπα» στο κέντρο του ψηφιδωτού της Αμφίπολης -Τι απαντά η Περιστέρη στα σενάρια περί σύλησης - iefimerida.gr

Η μυστηριώδης «τρύπα» στο κέντρο του ψηφιδωτού της Αμφίπολης -Τι απαντά η Περιστέρη στα σενάρια περί σύλησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις πρώτες στιγμές της αποκάλυψης του μοναδικού ψηφιδωτού στον τάφο της Αμφίπολης, στο οποίο απεικονίζεται η σκηνή της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, το ενδιαφέρον αρκετών κέντρισε μια «τρύπα» που υπάρχει στη μέση του έργου.

Με την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών πυροδοτήθηκαν εκ νέου φήμες και σενάρια περί σύλησης του Μνημείου ή φθοράς από φυσικά αίτια, ωστόσο, η αρχαιολόγος, Κατερίνα Περιστέρη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης που έκανε μαζί με την γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και την Αννα Παναγιωταρέα, έδωσε τη δική της απάντηση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων η επικεφαλής των ανασκαφών τόνισε ότι η φθορά δεν είναι φυσική, ωστόσο, απέρριψε τα σενάρια περί σύλησης σημειώνοντας ότι δεν έχει λογική.

Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις της:

Ερώτηση: Η φθορά στο κέντρο του ψηφιδωτού από τι προήλθε; Από φθορά; Από τυμβωρυχία;

Περιστέρη: Όχι δεν υπάρχει λογική. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι φυσική φθορά.

Ερώτηση: Η υπόθεση ότι οι επιχώσεις -όπως λέγατε αρχικά- ότι είχαν μπει με την κατασκευή του μνημείου, ισχύει ακόμη;

Κ. Περιστέρη: Να προχωρήσουμε στην ανασκαφή και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ