Παραλήρημα από τουρίστες στο Μουσείο της Ακρόπολης -Η Αμάλ στα Μάρμαρα που λείπουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Παραλήρημα από τουρίστες στο Μουσείο της Ακρόπολης -Η Αμάλ στα Μάρμαρα που λείπουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραλήρημα στους τουρίστες προκάλεσε η άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η ίδια έδειχνε ενθουσιασμένη από την ξενάγηση στο μουσείο από τον διευθυντή Δημήτρη Παντερμαλή.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους έκανε συνεχώς ερωτήσεις για τα εκθέματα του μουσείου. Στάθηκε μπροστά από το άγαλμα της Χιώτισσας, μίας από τις πιο χαριτωμένες κόρες της Ακρόπολης (510 π.Χ.), και μάλιστα άγγιξε και το χέρι του εκθέματος, προκαλώντας όμως την αποδοκιμασία των παρευρισκομένων.

Η σύζυγος του Τζορτ Κλούνεϊ ήταν ιδιαίτερα εκφραστική όταν την πήγαν στο σημείο όπου βρίσκονται οι Καρυάτιδες. Η Αμάλ Αλάμουντίν κοντοστάθηκε και κούνησε το κεφάλι της μπροστά στο σημείο που θα έπρεπε να είναι τοποθετημένο το άγαλμα που λείπει και βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου (μπορείτε να δείτε τι ειπώθηκε ΕΔΩ) και γεύμα των τριών νομικών και του υπουργού μαζί με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Γεωργία Σαμαρά και την υφυπουργό Αντζελα Γκερέκου. Γεύθηκαν πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, γαρίδες, ψητές πατάτες, ψαροροδέλες σολομού και ήπιαν λευκό κρασί. Η Αμάλ Κλούνεϊ δεν έφαγε γλυκό.

Στη συνέχεια δεν ανέβηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως είχε ανακοινωθεί χθες - ενδεχομένως λόγω της δεκάποντης γόβας που φορούσε, λένε κάποιοι...

Η Χιώτισσα του Μουσείου της Ακροπόλεως

Χιώτισσα

Μικρή κόρη με ιωνικό χιτώνα, τον οποίο ανασηκώνει χαριτωμένα με το αριστερό της χέρι, και κοντό λοξό ιμάτιο, στερεωμένο στον δεξιό ώμο.

Αξιοπρόσεκτες είναι οι λεπτομέρειες και η πολύχρωμη διακόσμηση των ενδυμάτων. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου αποδίδονται με τρυφερότητα. Η κόμμωση είναι περίτεχνη και στολίζεται με «στεφάνη» (χαμηλό διάδημα) με ένθετα μεταλλικά κοσμήματα. Η κόρη αντανακλά τη χάρη και τη ζωντάνια της ιωνικής τέχνης. Παλαιότερα είχε συσχετισθεί με βάση που έφερε υπογραφή καλλιτέχνη από τη Χίο, γι' αυτό ονομάσθηκε Χιώτισσα (510 π.Χ.), όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού.

To Παιδί του Κριτίου

Η Αμάλ Αλαμουντίν, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε μία γκάμα συναισθημάτων και εκφραστικότητας. Ενδεικτικό είναι και το πονηρό χαμόγελό της όταν κοίταξε τα οπίσθια του Παιδιού του Κριτίου.

Το ίδιο είχε κάνει με το Παιδί του Κριτίου και η Χίλαρι Κλίντον σε πρόσφατη επίσκεψή της στο Μουσείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουσείο ακρόπολης Αμάλ Αλαμουντίν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ