Ολες οι αλλαγές για τους ένστολους: Σε τρια χρόνια θα πάρουν όλα τα αναδρομικά τους - iefimerida.gr

Ολες οι αλλαγές για τους ένστολους: Σε τρια χρόνια θα πάρουν όλα τα αναδρομικά τους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στο... ακουστικό τους για 36 ακόμα μήνες θα πρέπει να παραμείνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να πάρουν πίσω όσα τους "κόπηκαν" την προηγούμενη διετία και μάλιστα "ψαλιδισμένα" κατά το ήμισυ, αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αποκαταστήσει το 50% των εισοδηματικών απωλειών που προκάλεσε ο εφαρμοστικός νόμος 4093 του 2012.Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η επικείμενη υπουργική Απόφαση, στις αποδοχές του Δεκεμβρίου θα ενσωματωθεί και η αύξηση του μισθού και τα αναδρομικά της περιόδου Ιουλίου- Νοεμβρίου, αλλά για τα αναδρομικά της προηγούμενης διετίας, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2012 που έγιναν οι περικοπές έως το φετινό Ιούνιο, οι ένστολοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή 3 χρόνια, αφού θα τα εισπράξουν σε 36 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Η αναπροσαρμογή, που σημειωτέον δεν γνωρίζει κανείς εάν θα κριθεί συνταγματική εφόσον υπάρξουν νέες προσφυγές, φέρνει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς από 7 έως 232 ευρώ και αναπροσαρμογή σε όλα τα επιδόματα, που φτάνει έως τα 212 ευρώ για τους ανώτατους αξιωματικούς. Ενδεικτικά:

Με δεδομένο ότι και η αποκατάσταση των περικοπών στα επιδόματα θα είναι οριζόντια κατά 50%, αυτά ανάλογα με το βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση, θα διαμορφωθούν ως εξής:

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί με την Απόφαση είναι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα οι εσωτερικοί συντελεστές, με βάση τους οποίους κλιμακώνονται οι βασικοί μισθοί, αφού σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανές ότι οι μισθολογικές προαγωγές θα έχουν, πλέον, πολύ μικρότερο κόστος για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ