Ποινικές διώξεις για τους «μαϊμού» τυφλούς της Ζακύνθου -Στον πρώην νομάρχη και σε οφθαλμίατρο - iefimerida.gr

Ποινικές διώξεις για τους «μαϊμού» τυφλούς της Ζακύνθου -Στον πρώην νομάρχη και σε οφθαλμίατρο

Ποινικές διώξεις για τους «μαϊμού» τυφλούς της Ζακύνθου -Στον πρώην νομάρχη και
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου και ένας οφθαλμίατρος μπήκαν στο στόχαστρο για την υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας σε ανθρώπους που δεν είχαν σχετικά προβλήματα. Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους, μετά από την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Γάσπαρος, κατηγορείται για απάτη από κοινού, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, ποσού άνω των 120.000 ευρώ, ενώ ο οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα και επί πλέον για τη χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄επάγγελμα.

Πλέον, οι διωκόμενοι πρέπει να αποδείξουν πως δεν ευσταθεί το κατηγορητήριο, ειδάλλως θα παραπεμφθούν σε δίκες με τις παραπάνω ή με τροποποιημένες κατηγορίες. Και στους δύο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της άσκησης δίωξης σε βαθμό πλημμελήμματος κατά δεκάδων επιδοματούχων τυφλότητας που αποφάσισε η Εισαγγελία Ζακύνθου, επειδή όπως προέκυψε από τα στοιχεία, εισέπρατταν τα επιδόματα δίχως να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ