Ταρακουνήθηκαν σε Πελοπόννησο και Κρήτη -Διπλή σεισμική δόνηση - iefimerida.gr

Ταρακουνήθηκαν σε Πελοπόννησο και Κρήτη -Διπλή σεισμική δόνηση

Ταρακουνήθηκαν σε Πελοπόννησο και Κρήτη -Διπλή σεισμική δόνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανήσυχο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Κρήτης, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις.

Ο πρώτος σεισμός που καταγράφηκε ήταν στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης. Η δόνηση σημειώθηκε στη 01:20 και ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Περίπου δύο ώρες αργότερα έγινε σεισμός στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, στις 03:12, σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, με εστιακό βάθος δύο χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη Σεισμός Τρίπολη Ρίχτερ ειδήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ