H γυμνή φωτογραφία που έβγαλε ο Τζον Λένον λίγες ώρες πριν τον δολοφονήσουν και η ιστορία της [εικόνες] - iefimerida.gr

H γυμνή φωτογραφία που έβγαλε ο Τζον Λένον λίγες ώρες πριν τον δολοφονήσουν και η ιστορία της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια εποχή που μισούσε, ή ορθότερα, σνόμπαρε τον ρομαντισμό, ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο διατράνωναν τον έρωτά τους με κάθε τρόπο. Οταν μάλιστα επέλεξαν για το εξώφυλλο δίσκου του Λένον μια φωτογραφία όπου φιλιόταν με την Γιόκο στο στόμα, η θρυλική σήμερα φωτογράφος Ανι Λίμποβιτς ζήτησε να τους φωτογραφήσει να φιλιούνται γυμνοί. Και αυτοί δέχθηκαν. Ή περίπου...

Η φωτογράφιση έγινε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 στο διαμέρισμα του ζευγαριού απέναντι από το Central Park. H συμφωνία ήταν να δημοσιευθούν στο περιοδικό Rolling Stone. To περιοδικό ήθελε να φωτογραφηθεί μόνος του ο Λένον όμως αυτός επέμενε να είναι και η Γιόκο στη φωτογραφία ακολουθώντας τη σύλληψη της Λίμποβιτς. Ξάπλωσαν στο πάτωμα, ο Λένον κουλουριάστηκε πάνω στη Γιόκο η οποία όμως αρνήθηκε να βγάλει τα ρούχα της. Ετσι αυτή φωτογραφήθηκε με τα ολόμαυρα ρούχα της, με τον Λένον σαν έμβρυο τυλιγμένο επάνω της,να την φιλά τρυφερά στο μάγουλο.

Οταν ο Λένον είδε την Πολαρόιντ της εμβληματικής πλέον φωτογραφίας είπε «Αιχμαλωτίζει ακριβώς την ουσία της σχέσης μας». Πέντε ώρες μετά ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από το Dakota Building, απέναντι από το Σέντραλ Πάρκ. Οταν έφτασε στο νοσοκομείο απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ