Σύρος τζιχαντιστής ταξίδεψε κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών από την Αθήνα στο Βέλγιο - iefimerida.gr

Σύρος τζιχαντιστής ταξίδεψε κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών από την Αθήνα στο Βέλγιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πληροφορία πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα-πέρασμα των τζιχαντιστών από τη Συρία και το Ιράκ προς τη Δυτική Ευρώπη επιβεβαιώνει η σύλληψη ενός Σύρου τζιχαντιστή στο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 24χρονο ο οποίος αναχώρησε την Τετάρτη κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με προορισμό το Βέλγιο και συγκεκριμένα την πόλη Σαρλερουά. Ωστόσο, το ταξίδι του σταμάτησε στο αεροδρόμιο Γκοσελί, καθώς οι βελγικές αρχές ανακάλυψαν πως το γαλλικό διαβατήριο με το οποίο ταξίδευε ήταν πλαστό. Μάλιστα, φέρονται να βρήκαν και στις αποσκευές του φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και γεγονότα που έχουν γίνει στο Ιράκ και στη Συρία.

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή πλαστών εγγράφων και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η έρευνα έδειξε ότι ο τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία.

Μάλιστα, οι βελγικές εφημερίδες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό επιχείρησης εισόδου τζιχαντιστών στη χώρα τους μέσω Ελλάδας. Στις αρχές Αυγούστου, στο ίδιο αεροδρόμιο είχε συλληφθεί ένας ακόμα Σύρος τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από την Αθήνα. Και αυτός είχε βρεθεί να κατέχει πλαστό διαβατήριο, ενώ στις αποσκευές είχαν βρεθεί USB με υλικό, όπως βίντεο από εκτελέσεις στη Συρία κ.ά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ