Αποκαλυπτικό γράφημα της Barclays: Πόσο επιδεινώθηκε η θέση της Ελλάδας από το 2006 - iefimerida.gr

Αποκαλυπτικό γράφημα της Barclays: Πόσο επιδεινώθηκε η θέση της Ελλάδας από το 2006

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα γράφημα αποτύπωσε η Barclays σε σημερινή της έκθεση την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα από το 2006 έως και όλη την περίοδο της κρίσης.Το στοιχεία του οίκου καταγράφουν ότι η ελληνική οικονομία εμφάνιζε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 9% από το 1995 έως το 2006, αλλά μετά την κρίση αυτή συρρικνώθηκε κατά περίπου 5%. Στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα βίωσε την αύξηση του δημόσιου χρέους της, όπως συνέβη σε όλες τις οικονομίες που εξέτασε η Barclays.

Οι αναλυτές του οίκου, πάντως, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την περαιτέρω πορεία της οικονομίας και εκτιμούν ότι η περίοδος ύφεσης έληξε για την Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Για το τρίτο τρίμηνο περιμένουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,4% και κατά 2,3% για το τέταρτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, το 2014 θα κλείσει με ανάπτυξη 0,3% για την Ελλάδα, με τη χώρα να εμφανίζει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% το 2015.

Αποκαλυπτικό γράφημα της Barclays: Πόσο επιδεινώθηκε η θέση της Ελλάδας από το 2006 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ