Υμνοι Αυστριακών για την Ελλάδα: Είναι γεμάτη εκπλήξεις και εμπειρίες - iefimerida.gr

Υμνοι Αυστριακών για την Ελλάδα: Είναι γεμάτη εκπλήξεις και εμπειρίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολυμελής ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλία και φαίνεται πως μαγεύτηκε από τις ομορφιές της περιοχής.

«Η Ελλάδα είναι γεμάτη εκπλήξεις και εμπειρίες για όλες τις εποχές του χρόνου, με ονειρικές παραλίες, καταγάλανα νερά, πετρόχτιστα χωριά, ελαιώνες», ήταν η κοινή διαπίστωση των δημοσιογράφων, οι οποίοι βρέθηκαν στη Θεσσαλία με σκοπό να μεταφέρουν στους αναγνώστες τους τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας, και ειδικότερα η συγκεκριμένη περιοχή, τη χαμηλή τουριστική περίοδο.

Το ταξίδι τους, το οποίο διήρκησε πέντε ημέρες, διοργανώθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δήμο Βόλου, τον δήμο Σκιάθου και την αεροπορική εταιρεία Air Berlin - Flyniki, με τη συνεργασία του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ και τη στήριξη τοπικών συλλόγων και επιχειρηματιών, που ανέδειξαν για άλλη μια φορά την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας.

Οι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την περιοχή ενημερώθηκαν για τις τουριστικές υποδομές και το πλήθος των εναλλακτικών δράσεων που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιελάμβανε επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου στο Δίμηνι, στις Μονές των Μετεώρων, στα χωριά του Πηλίου, στις παραλίες, καθώς επίσης περιήγηση στη Σκιάθο, ενώ στη Νέα Αγχίαλο παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα και προετοιμάστηκαν παραδοσιακές συνταγές της περιοχής από το Σύλλογο Γυναικών και την Ένωση Επαγγελματιών.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, εκτός από τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό στα Μετέωρα και τα βυζαντινά μνημεία του Πηλίου και της Σκιάθου, αναδείχθηκαν οι προσφερόμενος δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, ποδήλατο, ψάρεμα και ιππασία, οι οποίες μπορούν να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο της περιοχής.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πρώτο τουριστικό απολογισμό στην Αυστρία, η Ελλάδα ήταν ο κορυφαίος προορισμός των Αυστριακών φέτος τον καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ