Στην Αμφίπολη οι αποκαλύψεις, στην Πρέβεζα τα λουκέτα -Κλείνουν οι πόρτες μουσείου και αρχαιολογικού χώρου - iefimerida.gr

Στην Αμφίπολη οι αποκαλύψεις, στην Πρέβεζα τα λουκέτα -Κλείνουν οι πόρτες μουσείου και αρχαιολογικού χώρου

Στην Αμφίπολη οι αποκαλύψεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές και τα μνημεία του ένδοξου παρελθόντος είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τις τελευταίες εβδομάδας, χάρη στις αποκαλύψεις που γίνονται στην Αμφίπολη. Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός όμως δεν αλλάζουν τη μοίρα των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα, καθώς ακόμη και τώρα μπαίνουν λουκέτα.

Ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Πρέβεζας, η αρχαία Κασσώπη στις πλαγιές του Ζαλόγγου κλείνει για το κοινό από τις 2 Οκτωβρίου, ενώ λουκέτο μέχρι νεωτέρας μπαίνει και στο Μουσείο Νικόπολης, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και φιλοξενεί τα ευρήματα του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει έλλειψη στο προσωπικό για τη φύλαξή τους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Χριστίνα Μερκούρη.

Τα τελευταία δύο χρόνια η λειτουργία των συγκεκριμένων αρχαιολογικών χώρων είναι προβληματική. Φέτος, ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης λειτούργησε με προσωπικό δύο ατόμων με τετράμηνες συμβάσεις, οι οποίες λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το «Βήμα», ενώ και το μουσείο διέθετε μόλις δύο άτομα ως μόνιμο προσωπικό. Ομως, ο ένας υπάλληλος πήρε μετάθεση και ο δεύτερος απόσπαση, με αποτέλεσμα να μην μείνει κανείς. Για να προσληφθούν οι αντικαταστάτες τους μέσω ΑΣΕΠ θα χρειαστεί υπουργική Απόφαση και διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών ή να διατεθεί προσωπικό από άλλες υπηρεσίες. Κάτι που όμως είναι δύσκολο, καθώς πολλοί αντίστοιχοι χώροι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ