«Δεν αρκεί να ψηφίζουμε νόμους, πρέπει να τους εφαρμόζουμε» - iefimerida.gr

«Δεν αρκεί να ψηφίζουμε νόμους, πρέπει να τους εφαρμόζουμε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και ιδιαίτερα των συγχωνεύσεων των δημόσιων φορέων, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χτες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα ζήτησε από όλους τους υπουργούς να τον ενημερώσουν γραπτώς για την πρόοδο που έχει γίνει στις προτεραιότητες που είχαν τεθεί για το τέλος του Αυγούστου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη εφαρμογής των νόμων που ψηφίζονται σημειώνοντας το ότι να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είναι διαλυτικό για την ευνομία, αλλά και για το αίσθημα δικαίου στους πολίτες, αποδίδοντας το φαινόμενο αυτό στις αντιστάσεις της δημόσιας διοίκησης.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ και ευχήθηκε να υπάρχει παρόμοια στάση από την αντιπολίτευση και σε άλλα νομοσχέδια λέγοντας χαρακτηρισικά ότι "η μπάλα, τώρα, είναι στο γήπεδό τους".

Τέλος στα σενάρια για εκλογές και συγκυβέρνηση

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές και συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα σενάρια πρέπει να τελειώσουν, και χαρακτήρισε «εγκληματικό λάθος» να μπει η κυβέρνηση σε «μια τέτοια ανυπόστατη σεναριολογία, είτε περί εκλογών, είτε περί συγκυβερνήσεων»

Αντιπαράθεση Ξενογιαννακοπούλου - Λοβέρδου για τους ιδιώτες γιατρούς

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν έξι νομοσχέδια, υπήρξαν ενστάσεις από υπουργούς για τη διάταξη του νομοσχεδίου για την Υγεία που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χειρουργούν και στα δημόσια νοσοκομεία. H αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και πρώην υπουργός Υγείας, ζήτησε να μπουν περιορισμοί λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εγκαταστήσαμε ολοήμερη λειτουργία στο ΕΣΥ και τώρα θα νομιμοποιήσουμε να στέλνουν τους ασθενείς στα ιατρεία τους, την ώρα που δεν αποδίδουν και τίποτα στην Εφορία; Είμαι αντίθετη και θέλω να καταγραφεί η αντίθεσή μου»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος της απάντησε έντονα λέγοντας: «Εγώ έτσι μιλάω, αυτό το μήνυμα δίνω και εγώ έχω την πολιτική ευθύνη της Υγείας». Ο πρωθυπουργός παρενέβη, λέγοντας πως το ζήτημα θέλει περαιτέρω συζήτηση.

Αλλαγές ζητήθηκαν και στο νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα που ανέγνωσε ο υπουργός δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο είδη δημοψηφισμάτων: α) για κρίσιμα εθνικά θέματα και β) για ψηφισμένα αλλά όχι ακόμα κυρωμένα και δημοσιευμένα νομοσχέδια. Όπως αποφασίστηκε και τα δύο είδη δημοψηφισμάτων θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, και θα απαιτείται η συμμετοχή του 50%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ