Περιήγηση στις «Αόρατες Διαδρομές»: Αστεγοι σε ρόλο ξεναγών στις γειτονιές της... άλλης Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Περιήγηση στις «Αόρατες Διαδρομές»: Αστεγοι σε ρόλο ξεναγών στις γειτονιές της... άλλης Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ρόλο των τουριστικών οδηγών ενσάρκωσαν το Σάββατο οι άστεγοι της Αθήνας, ξεναγώντας τον κόσμο στις «Αόρατες Διαδρομές» τους.

Εν ολίγοις, οι άστεγοι έναντι ενός εισιτηρίου 6 ευρώ (3 ευρώ το μειωμένο), δείχνουν στον κόσμο τις γειτονιές όπου φιλοξενούνται και ζουν, όπως τα συσσίτια, τα υπνωτήρια και τα κέντρα απεξάρτησης.

Η πρωτοβουλία που διοργανώθηκε από το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου κατευθύνονται αποκλειστικά σε αστέγους, ονομάζεται Περιήγηση στις «Αόρατες Διαδρομές» της Αθήνας. Και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο από τρεις αστέγους.

Οσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε για τη ζωή αυτών των ανθρώπων στο δρόμο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από το αντίτιμο του εισιτηρίου το 50% πηγαίνει απευθείας στον οδηγό, ενώ η περιήγηση που διαρκεί δύο ώρες, ξεκινά στις 11 το πρωί από τα γραφεία της «Σχεδίας» στον Αγιο Παύλο και ακολουθούν μια διαδρομή που θα περνά από την πλατεία Βάθη, τη Σωκράτους, την Πειραιώς, τη Μενάνδρου, τη Ζήνωνος, τη Δεληγιώργη, τη Σοφοκλέους, τη Σωκράτους, την Αθηνάς, τη γειτονιά του Ψυρρή και το Μοναστηράκι.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ