Εισβολή στο Λευκό Οίκο -Ανδρας πήδηξε το φράχτη και προκάλεσε πανικό [βίντεο] - iefimerida.gr

Εισβολή στο Λευκό Οίκο -Ανδρας πήδηξε το φράχτη και προκάλεσε πανικό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας άνδρας κατάφερε να προκαλέσει πανικό σε ένα από τα πιο ισχυρά φυλασσόμενα κτίρια του πλανήτη. Ο 42χρονος εισέβαλε στο Λευκό Οίκο πηδώντας ένα φράχτη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Αμέσως διατάχθηκε εκκένωση μίας πτέρυγας του Λευκού Οίκου από το προσωπικό και τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες. Ο συναγερμός κράτησε για περίπου μισή ώρα, καθώς τελικά συνελήφθη ο άνδρας που βρέθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο και άρχισε να τρέχει προς τη δυτική πτέρυγα, λίγη ώρα αφότου ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επιβιβαστεί σε ελικόπτερο, με προορισμό το προεδρικό καταφύγιο στο Καμπ Ντέιβιντ.

Δράστης ο Ομάρ Γκονζάλεζ, σύμφωνα με ανακοίνωση των Μυστικών Υπηρεσιών, ο οποίος μετά από τη σύλληψή του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον καθώς δήλωσε ότι ένιωθε πόνους στο στήθος. Σύμφωνα με το Associated Press, ο δράστης ήταν άοπλος.

Παρότι τελικά ο Γκονζάλεζ δεν αποδείχθηκε πραγματική απειλή, το γεγονός ότι κάποιος κατάφερε να προχωρήσει τόσο πολύ στο Λευκό Οίκο εξέθεσε τις Μυστικές Υπηρεσίες, με δεδομένο ότι το συγκρότημα φρουρείται αυστηρά από πράκτορες και ελεύθερους σκοπευτές.

«Η Μυστική Υπηρεσία θα επανεξετάσει την απάντηση για να εξασφαλίσει ότι ακολουθήθηκε το σωστό πρωτόκολλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Εντ Ντόνοβαν, ενώ υπογράμμισε ότι το γεγονός είναι απαράδεκτο για την υπηρεσία και θα εξετασθεί επισταμένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ