Σπίτια πραγματικά φρούρια -Τζάμια που μετατρέπονται σε τοίχους, τάφροι και δωμάτια που ανοίγουν μόνο με κάρτα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπίτια πραγματικά φρούρια -Τζάμια που μετατρέπονται σε τοίχους, τάφροι και δωμάτια που ανοίγουν μόνο με κάρτα [εικόνες]

Σπίτια πραγματικά φρούρια -Τζάμια που μετατρέπονται σε τοίχους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους κοινούς θνητούς υπάρχει το διπλό κλείδωμα της πόρτας, ο σύρτης και στην καλύτερη περίπτωση η εγκατάσταση συναγερμού. Για εκείνους όμως που έχουν να διαθέσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για το σπίτι των ονείρων τους, η ασφάλεια είναι ακόμη πιο σημαντική. Και τα μετατρέπουν σε φρούρια.

Εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, αλλά και μέθοδοι που έρχονται από τα βάθη των αιώνων- όπως η απλή και παραδοσιακή τάφρος- συνδυάζονται για να εμποδίσουν τους επίδοξους εισβολείς αυτά τα σπίτια φρούρια που εντόπισε το Forbes.

Transforming Concrete Compound, Βαρσοβία
Μπορεί να μετατραπεί μέσα σε λίγα λεπτά από ένα σπίτι με τζαμαρία στο μεγαλύτερο μέρος του, σε ένα τσιμεντένιο κύβο. Ουσιαστικά μετατρέπεται ολόκληρο σε ένα δωμάτιο πανικού, ενώ η γέφυρα που έχει κλείνει και αυτή.




The Creech House, Μοντάνα
Δεν είναι ένα συνηθισμένο σαλέ σε μία πλαγιά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας που διαθέτει το μετατρέπουν σε φρούριο, ο έλεγχός τους μπορεί να γίνει από το κινητό, από όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει ακόμη κι αν είναι κλειδωμένο κάθε παράθυρο της οικίας.





The Penthouse, Λονδίνο
Εχει μαγική θέα, αλλά δεν είναι αυτό το μοναδικό ατού του. Το λεγόμενο πιο ακριβό διαμέρισμα στον κόσμο έχει αλεξίσφαιρα τζάμια, σύστημα καθαρισμού αέρα ώστε να προστατεύεται ο ιδιοκτήτης από επίθεση με αέρια και δωμάτιο πανικού, αν όλα τα άλλα αποτύχουν.


Malator House, Μεγάλη Βρετανία
Είναι το σπίτι- χαμαιλέοντας που μοιάζει να... κρυφοκοιτάζει από το υπέδαφος. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι κάτω από το επίπεδο της γης.




Safe House, Λος Αντζελες
Μοιάζει βγαλμένο από ταινία. Εχει δύο δωμάτια πανικού, οι παράμετροι ασφαλείας ελέγχονται από το κινητό τηλέφωνο, ενώ ακόμη και η πόρτα του δεν είναι συνηθισμένη. Ελέγχει τους επισκέπτες και μπορεί να «αποφασίσει» για το σε ποιον θα επιτραπεί η είσοδος. Από τα ατού του, το γεγονός ότι βαθιά κάτω από το κτίσμα υπάρχουν θαμμένες δοκοί στήριξης, έτσι ώστε ακόμη κι αν καταρρεύσει για κάποιο λόγο ο λόφος, το σπίτι θα παραμείνει όρθιο. Κι αν χρειαστεί ο ιδιοκτήτης να φύγει εσπευσμένα για να διαφύγει από τον κίνδυνο, στην οροφή υπάρχει και ελικοδρόμιο.




Star Castle, Κορνουάλη
Δεν είναι μόνιμη κατοικία κάποιου, αλλά διατίθεται προς ενοικίαση. Εχει τάφρο- αν και πλέον δεν έχει νερό- τούνελ όπως κάθε κάστρο, πύργο, παλιά κανόνια, μέχρι και μπουντρούμια.


Fortress Home, Λος Αντζελες
Υπερυψωμένο, προσβάσιμο μόνο από μία πλευρά, έχει κάμερες σε κάθε γωνιά, ενώ σχεδόν όλες οι πόρτες ανοίγουν με κάρτα, ενώ όλα τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να ελεγχθούν και από το smartphone του ιδιοκτήτη.




Subterra Castle, Κάνσας
Το σπίτι είναι ουσιαστικά ένας παλιός εκτοξευτής πυρηνικών πυραύλων. Ο Εν Πέντεν πέρασε δεκαετίες για να το διαμορφώσει. Το κύριο μέρος της κατοικίας είναι η παλιά αίθουσα ελέγχου.




Chateau Artisan, Φλόριντα
Ο αρχιτέκτονας που το δημιούργησε εμπνεύστηκε- όπως φαίνεται- από τα μεσαιωνικά κάστρα. Δημιούργησε μία τεράστια τάφρο, υπάρχει μόνο ένας δρόμος που οδηγεί στην κατοικία, ενώ υπάρχει μία τεράστια μεταλλική πύλη. Εννοείται πως σε πολλά σημεία τοποθετήθηκαν κάμερες, ενώ σύμφωνα με τον Τσαρλς Σίεγκερ που το σχεδίασε, ένα ακόμη ατού ασφάλειας είναι ότι το σπίτι βρίσκεται δίπλα σε κανάλι.


Pierre Rock House, Ουάσιγκτον
Είναι κυριολεκτικά «σφηνωμένο» ανάμεσα σε βράχους. Ανάλογα με την πλευρά από την οποία το αντικρίζει κανείς, το σπίτι εξαφανίζεται τελείως μέσα στο τοπίο. Το συγκεκριμένο κτίσμα είναι και «πράσινο», καθώς η οροφή διαθέτει σύστημα που συλλέγει και ανακυκλώνει το νερό.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις σπίτια φρούρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ