Βρήκαν 8 εκατ. ευρώ του ΑΛΤΕΡ σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη - iefimerida.gr

Βρήκαν 8 εκατ. ευρώ του ΑΛΤΕΡ σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύρια ανάκριση διατάχθηκε έπειτα από ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα που άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος στελεχών του τηλεοπτικού σταθμού Alter, την περίοδο που οι Κώστας Γιαννίκος και Θανάσης Αθανασούλης βρίσκονταν στο τιμόνι του καναλιού.Επειτα από μακρά εισαγγελική έρευνα αποκαλύφθηκαν σημαντικά στοιχεία τα οποία αφορούν σε εικονικές συναλλαγές ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ, μεταξύ του Alter και off shore εταιρειών που ελέγχονταν από τους μετόχους του καναλιού, ενώ, μέρος των χρημάτων κατέληξε σε λογαριασμούς μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για το αδίκημα της απάτης (από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη) κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, αλλά και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος).

Πλέον, η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος και θα καλέσει τους κατηγορουμένους σε απολογία και μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινικής τους αντιμετώπιση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ