Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Περιστέρι στις 17.00 - iefimerida.gr

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Περιστέρι στις 17.00

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλειστός θα παραμείνει από τις πέντε το απόγευμα ο σταθμός του Μετρό στο Περιστέρι, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω συγκέντρωσης στην περιοχή με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Θανάση Καναούτη.

Ο σταθμός του μετρό θα ανοίξει κατόπιν νεωτέρας εντολής της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του 19χρονου Θανάση προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε. Ο Θανάσης είχε πηδήξει από το τρόλεϊ όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση,ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Τη συγκέντρωση στη μνήμη του διοργανώνει η «Συνέλευση Περιστερίου Ενάντια στις Κρατικές Δολοφονίες και την Καταστολή» και θα ξεκινήσει στις 18:00 στην πλατεία Δημαρχείου.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Κανένας ελεγκτής στη ζωή μας – Συλλογική Αντίσταση – Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη».

Κάλεσμα έχει απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου αναφέρεται, μεταξύ άλλων,: «Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του 19χρονου παλικαριού Θανάση Καναούτη για ένα εισιτήριο του τρόλεϊ. Τόσο κοστολογήθηκαν η ζωή και τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου, που θα είχε όλο το μέλλον μπροστά του, αν δεν είχε διαπράξει ένα φοβερό, ασυγχώρητο έγκλημα: αν δεν ήταν φτωχός και άνεργος! Αυτή ήταν η πραγματική αιτία της δολοφονίας του από ένα ανθρωποφάγο σύστημα που καθημερινά βυθίζει στην ανέχεια, στην απόγνωση και στην εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό. Ένα χρόνο μετά οι υπαίτιοι του θανάτου του κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ οι ελεγκτές- κεφαλοκυνηγοί συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την εισπρακτική τους δράση ενάντια στη φτωχή πλειονότητα ντόπιων και μεταναστών που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και ένα εισιτήριο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ