Λίνα Μενδώνη: Ο τάφος της Αμφίπολης κρύβει μέσα έναν ή και περισσότερους κοσμοπολίτες - iefimerida.gr

Λίνα Μενδώνη: Ο τάφος της Αμφίπολης κρύβει μέσα έναν ή και περισσότερους κοσμοπολίτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πλούτος των πληροφοριών και των στοιχείων που προκύπτουν κάθε στιγμή κατά την ανασκαφή στον τύμβο της Αμφίπολης είναι ασύλληπτος και μαρτυρούν πολλά περισσότερα απ' όσα γνωρίζουμε. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του μνημείου, η συνύπαρξη πολιτιστικών στοιχείων από διαφορετικές εποχές και χώρες μαρτυρούν κάτι σημαντικό για το προφίλ αυτού ή αυτών που θάφτηκαν εκεί.

Οπως δηλώνει η ίδια η Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ και διακεκριμένη αρχαιολόγος η ίδια, ο τύμβος κρύβει έναν ή περισσότερους κοσμοπολίτες. Είπε στην Καθημερινή και τη Γιώτα Συκκά: «Ενα μνημείο με εξέχοντα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε διάφορες εποχές και πολιτισμούς». Και συνεχίζει «πρόκειται για ένα κοσμοπολίτικο μνημείο. Οποιος ή όποιοι φιλοξενούνται σ’ αυτό -κάτι που θα δείξει η ανασκαφή-, είναι φανερό πως πρέπει να ήταν και οι ίδιοι κοσμοπολίτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ