Ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών στον κόσμο -Ο 28χρονος Αυστριακός που θυμίζει μοντέλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών στον κόσμο -Ο 28χρονος Αυστριακός που θυμίζει μοντέλο [εικόνες]

Ο νεαρότερος υπουργός Εξωτερικών στον κόσμο -Ο 28χρονος Αυστριακός που θυμίζει μ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις έκλεισε τα 28 του χρόνια. Καστανόξανθος, με γαλάζια μάτια και με την ενέργεια που συνεπάγεται η ηλικία του. Θα μπορούσε να είναι μοντέλο. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει το περιοδικό Der Spiegel, που έγραψε ύμνους για τον Σεμπάστιαν Κουρτς, το νεότερο υπουργό Εξωτερικών στον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που το γερμανικό περιοδικό γράφει κάτι τέτοιο για έναν Αυστριακό πολιτικό, όπως σημειώνει και η αυστριακή εφημερίδα Kurir, που παραθέτει αποσπάσματα από το δημοσίευμα. Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Κουρτς έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κύρος και αναγνώριση τόσο εντός του υπουργείου του, με τους 1.200 διπλωμάτες και υπαλλήλους, όσο και εκτός του μικρού αυστριακού κόσμου.

«Με την πρώτη ματιά ο Κουρτς φαίνεται λιγότερο υπουργοποιήσιμος και περισσότερο ως μοντέλο από τον κατάλογο του Hugo Boss», γράφει, μεταξύ άλλων, το γερμανικό περιοδικό για να παρατηρήσει ταυτόχρονα πως, «κλείνοντας κάποιος τα μάτια και ακούγοντάς τον να μιλάει πιστεύει πως αυτός πρέπει να γεννήθηκε πολιτικός». Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο 28χρονος κατάφερε να αλλάξει ύφος και ατμόσφαιρα στο υπουργείο, δίνοντας σε διπλωμάτες και ειδικούς μια νέα αυτοπεποίθηση, ακούγοντάς τους προσεκτικά και λέγοντάς τους ότι χρειάζεται τις ικανότητές τους.

Ο Κουρτς, που κάνει τη μικρή Αυστρία αρκετά μεγάλη σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, είναι υπουργός Εξωτερικών από τις 16 Δεκεμβρίου του 2013. Προερχόμενος από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, είναι από το 2009 αρχηγός της Νεολαίας του, έχοντας επανεκλεγεί το 2012 με πλειοψηφία 100%. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, πριν από περίπου ένα χρόνο, συγκέντρωσε 35.700 σταυρούς προτίμησης, τους περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο.

Ηταν ανάμεσα στους επικρατέστερους για την αρχηγία του κόμματος, ως διάδοχος του παραιτηθέντα την περασμένη εβδομάδα από όλα τα αξιώματα –του αρχηγού του κόμματος, του αντικαγκελάριου και του υπουργού Οικονομικών– Μίχαελ Σπίντελεγκερ, αλλά, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της πολιτικής απειρίας του, τελικά επελέγη ο υπουργός Οικονομίας και Επιστημών Ράινχολντ Μίτερλενερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ