Συνάντηση 25' Σαμαρά με Γιούνκερ σε καλό κλίμα -Τι συζητήθηκε - iefimerida.gr

Συνάντηση 25' Σαμαρά με Γιούνκερ σε καλό κλίμα -Τι συζητήθηκε

Μπαράζ επαφών Σαμαρά στις Βρυξέλλες για φορολογία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση διάρκειας 25΄ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αλληλοενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και τις προετοιμασίες του κ. Γιούνκερ σε ότι αφορά τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες τους στη νέα Κομισιόν.

Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά τόσο από τον κ. Σαμαρά όσο και από τον κ. Γιούνκερ στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στις ευοίωνες προοπτικές εν όψει της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος όπως και μετά την ολοκλήρωσή της.Ο κ. Σαμαράς, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις για συνεπή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, παρουσίασε την πρόοδο που καταγράφεται στο δημοσιονομικό πεδίο και έθεσε υπόψη του επικεφαλής της Κομισιόν τις θέσεις που θα εκφράσει η ελληνική αντιπροσωπεία στα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στο Παρίσι και ειδικά το θέμα των σταδιακών φοροελαφρύνσεων και την ταχείας διευθέτησης του χρέους.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί και με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Πέδρο Πάσος Κοέλιο που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου επίσημη επίσκεψη, αλλά και με τον Ισπανός πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα έως το τέλος Οκτωβρίου.

Πάντως μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα οι κυβερνητικές προετοιμασίες για τις επαφές των Παρισίων θα είναι εντατικές. Ήδη ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης τόνισε πως η κυβέρνηση προσβλέπει από την συνάντηση σταδιακές φοροαπαλλαγές, μάλιστα ακόμη και στον ΕΝΦΙΑ. Για να το πετύχει αυτό η κυβερνητική αντιπροσωπεία θα παρουσιάσει στοιχεία στην Τρόικα που καταδεικνύουν ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015 και του 2016 είναι εφικτή χωρίς έκτακτα μέτρα.

Αν και το ζήτημα της προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα τεθεί στον Παρίσι δεν επιβεβαιώνεται η μονομερής νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και μετά την 1/1/2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ