Εξερράγη το ηφαίστειο Ταβουρβούρ στη Νέα Γουινέα: Οι κάτοικοι εκκενώνουν τις γύρω περιοχές [βίντεο] - iefimerida.gr

Εξερράγη το ηφαίστειο Ταβουρβούρ στη Νέα Γουινέα: Οι κάτοικοι εκκενώνουν τις γύρω περιοχές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετές κοινότητες εκκενώθηκαν και ορισμένες διεθνείς πτήσεις αναβλήθηκαν την Παρασκευή μετά από μια ηφαιστειακή έκρηξη στην περιοχή της Παπούα Νέα Γουινέα.

Οι αρχές της Νοτίου Ειρηνικού έθνους εκκένωσαν κοινότητες κοντά στο Όρος Ταβουρβούρ που εξερράγη νωρίς την Παρασκευή στην περιοχή Ραμπαούλ στη νήσο Νέα Βρετανία, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Αυστραλίας σε μια δήλωση.

Οι κάτοικοι της πόλης Ραμπαούλ, είχαν ενημερωθεί να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγουν την τέφρα, ανέφερεται στη δήλωση.

Υπεύθυνοι της Qantas Airways αναφέρουν ότι το σύννεφο στάχτης από το ηφαίστειο ανάγκασε αλλαγές στις πτήσεις μεταξύ Σίδνεϊ και Τόκιο και μεταξύ Σίδνεϊ και Σαγκάης.

Το ηφαίστειο, το οποίο είναι ένα από τα πιο δραστήρια στην περιοχή, κατέστρεψε την πόλη της Ραμπούλ το 1994, όταν εξερράγη ταυτόχρονα με κοντινό βουνό Βάλκαν.

Εξερράγη το ηφαίστειο Ταβουρβούρ στη Νέα Γουινέα: Οι κάτοικοι εκκενώνουν τις γύρω περιοχές [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ