Γιάννης Ασμάνης: Από την Ολυμπιάδα Φυσικής πρώτος στο Πολυτεχνείο -Γιατί είχε αναγκαστεί να αλλάξει 7 σχολεία [εικόνα] - iefimerida.gr

Γιάννης Ασμάνης: Από την Ολυμπιάδα Φυσικής πρώτος στο Πολυτεχνείο -Γιατί είχε αναγκαστεί να αλλάξει 7 σχολεία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Ασμάνης από το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου αρίστευσε στην κυριολεξία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εγραψε σχεδόν 20 σε όλα τα υπό εξέταση μαθήματα και μπήκε με τα υψηλότερα μόρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Με μέσο όρο βαθμολογίας το 19,82, ο 18χρονος Γιάννης μίλησε στην εφημερίδα «Πολίτης Χίου» για την επιτυχία η οποία ήρθε χωρίς να χρειαστεί ο ίδιος να απευθυνθεί για βοήθεια σε φροντιστήριο. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι πως κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων αναγκάστηκε να αλλάξει συνολικά επτά σχολεία λόγω των συχνών μεταθέσεων του στρατιωτικού πατέρα του.

Πάντως ο ίδιος προσγειωμένος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα συνεχίσω το διάβασμα και τη συστηματική δουλειά έτσι ώστε να αποφοιτήσω στο χρονικό διάστημα που προσδοκώ και με τον βαθμό που θα ήθελα. H επιλογή αυτής της σχολής αντιπροσωπεύει καλύτερα τα ενδιαφέροντα μου, δεν μέτρησε τόσο η επαγγελματική μου αποκατάσταση όσο το να υπάρχει ενδιαφέρον».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης μας είχε απασχολήσει και προ περίπου έναν μήνα, όταν μαζί με άλλα τρία ελληνόπουλα διακρίθηκε με εύφημη μνεία στην 45η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που διοργανώθηκε στην Αστανά του Καζακστάν.

Φωτογραφία από την Ολυμπιάδα Φυσικής τον περασμένο Ιούλιο. Ο Γιάννης Ασμάνης (αριστερά) χαμογελά με την εύφημη μνεία στα χέρια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ