Τα διεθνή ΜΜΕ εκφράζουν φόβους ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι συλημένος - iefimerida.gr

Τα διεθνή ΜΜΕ εκφράζουν φόβους ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι συλημένος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αγωνιώδες ερώτημα με παγκόσμιες διαστάσεις φαίνεται πως έχει αναδειχθεί η σύληση ή όχι του τάφου της Αμφίπολης, με πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης να προσπαθούν να δώσουν απάντηση επικαλούμενα ειδικούς αλλά και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press η σύληση του τάφου είναι πιθανή, πιθανότητα που αιτιολογεί λόγω μιας τρύπας που υπάρχει στον τοίχο ενώ κάνει λόγο για σημάδια βίαιης εισόδου, ενώ το NBC, το οποίο επίσης θεωρεί ότι ο τάφος έχει υποστεί φθορές από τυμβωρύχους, στηρίζει την άποψη αυτή γράφοντας ότι «μέρος της ογκώδους πέτρας που έκρυβε την υπόγεια είσοδο λείπει, ενώ και από τις σφίγγες, που αρχικά είχαν ύψος 2 μέτρων, λείπουν τα κεφάλια και τα φτερά». Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο είναι τόσο βέβαιο για τη σύληση του τάφου που κάνει λόγο για «απογοήτευση των επιστημόνων».

Τα ίδια στοιχεία επικαλείται και η Daily Mail, επισημαίνοντας ότι «κοντά στις σφίγγες οι ανασκαφείς βρήκαν τμήματα του μεγάλου μαρμάρινου λέοντος που αρχικά βρισκόταν στην κορυφή του αναχώματος, γεγονός που κατά τους ίδιους τους επιστήμονες δείχνει πως ο χώρος είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές και είχε σκαφτεί στα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας».

Σημάδια σύλησης εντοπίζει και το Discovery News το οποίο παραθέτει προς επιβεβαίωση και φωτογραφία αναφέροντας πως «η παρουσία χώματος στον προθάλαμο προκαλεί την υποψία ότι επιδρομείς λεηλάτησαν τον τάφο πριν πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διεθνή ΜΜΕ φόβοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ