Αλλάζει όψη η παραλιακή Αθήνα: Ετοιμη το 2018 η «ελληνική Ριβιέρα» - iefimerida.gr

Αλλάζει όψη η παραλιακή Αθήνα: Ετοιμη το 2018 η «ελληνική Ριβιέρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, ενός έργου -πνοής γα την Αττική, με το οποίο θα δημιουργηθούν τεράστιοι χώροι πρασίνου, η θάλασσα θα γίνει ένα με το πάρκο και θα υπάρξουν αρκετές νέες θέσεις εργασίες, τόσο κατά τις εργασίες υλοποίησης του σχεδίου όσο και μετά.Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις τονίζοντας ότι «είναι ένα έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο, έργο που έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών υπουργείων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υποδομών, ενώ στη χρηματοδότηση συμμετέχει και η Περιφέρεια».

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, «έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Στο καινούριο χρηματοδοτικό πλαίσιο θα ενταχθεί το έργο» και «πιστεύουμε ότι θα έχουμε εργολάβο τον Μάιο. Η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια».

Τι αλλαγές θα φέρει στην παραλιακό μέτωπο

Στη σχεδιαζόμενη ανάπλαση,«μεταφέρουμε τη Λεωφόρο Ποσειδώνος κατά ενενήντα μέτρα προς τον νότο» είπε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, ενώ «εκτός από την υπογειοποίηση, η οποία πάνω θα έχει ένα πάρκο, θα κάνουμε επίσης και σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο».

Στο έργο προβλέπονται «δύο εγκάρσια μονοπάτια και πέντε κάθετα, που ουσιαστικά θα ενώνουν το παραλιακό μέτωπο των δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου με τη θάλασσα» και παράλληλα «η άρδευση θα γίνεται από τον Κηφισό, με ένα τριτοβάθμιο σύστημα επεξεργασίας. Και στον Ιλισό θα γίνει εκβάθυνση από ενάμισι έως τρία μέτρα, λύνοντας και εκεί ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο υπάρχει» εξήγησε ο κ. Σιμόπουλος.

Το επόμενο διάστημα «θα υπάρξουν και άλλες δύο παρεμβάσεις σημαντικές. Μην ξεχνάμε την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, η οποία και αυτή προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί το φθινόπωρο και βέβαια τη γραμμή 4 του μετρό. Είναι τρεις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για την Αττική, έργα πνοής, έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής», κατέληξε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων.-

Μητροπολιτικό πάρκο, μονοπάτια, πράσινες «κοιλάδες»

Η υλοποίηση του έργου των 230 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στη φάση κατασκευής και περίπου 70 θέσεις άμεσης απασχόλησης κατά τη λειτουργία. Η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη 2014-2020 του ΥΠΕΚΑ (110 εκατ. ευρώ), από το ΥΠΟΜΕΔΙ (80 εκατ.) και από το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής (40 εκατ. Ευρώ).

Το σχέδιο αναλυτικά προβλέπει:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ