Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μεσσηνία -Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί [βίντεο] - iefimerida.gr

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μεσσηνία -Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική καθώς λίγο πριν από τη μία και μισή το μεσημέρι της Δευτέρας ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά νότια της περιοχής Ζερμπίσια, κοντά στο Μελιγαλά, η οποία μέχρι αυτή την ώρα καίει ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση, πουρνάρια και ελιές. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης eleftheriaonline.gr η φωτιά κινείται προς την Αρχαία Μεσσήνη και το παλιό μοναστήρι του Βουλκάνου και η λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα αποφάσισε την εκκένωση του χωριού Μαυρομάτι Ιθώμης, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Μεσσήνη, καθώς πλησιάζουν οι φλόγες.

Επιπλέον, έχουν εκκενωθεί, εξαιτίας του καπνού, τρεις οικισμοί, το Κροντήρι, τα Δανηλέικα και το Γκολέμι.

Νωρίτερα οι φλόγες έφθασαν περίπου 50 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο, ωστόσο, αυτή τη στιγμή το μουσείο δεν απειλείται.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την Αρκαδική Πύλη έως το Νεοχώρι Ιθώμης, ενώ ο ουρανός στα δυτικά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχει σκεπαστεί από καπνούς.

Στην περιοχή, για την κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 64 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, 2 ψεκαστικά PZL, δύο ελικόπτερα και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι προς την περιοχή οδεύει η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς, τα εναέρια μέσα θα πετούν μέχρι τις 8.30 το βράδυ και στη συνέχεια θα μείνουν μόνο τα επίγεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ