Στήριξη - πρόκληση στον αστυνομικό που εκτέλεσε τον 18χρονο αφροαμερικανό: Συγκεντρώθηκαν πάνω από 137.000 δολάρια - iefimerida.gr

Στήριξη - πρόκληση στον αστυνομικό που εκτέλεσε τον 18χρονο αφροαμερικανό: Συγκεντρώθηκαν πάνω από 137.000 δολάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που το Φέργκιουσον περνά από τις ταραγμένες περιόδους της ιστορίας του μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του άοπλου 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον στις 9 Αυγούστου, η «άλλη Αμερική» έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον Γουίλσον.

Παρά το τεράστιο κύμα αντιδράσεων, στις 17 Αυγούστου -δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Γουίλσον από τις αρχές ως τον αστυνομικό που σκότωσε τον έφηβο αφροαμερικανό- δημιουργήθηκε η σελίδα GoFundMe με σκοπό τη στήριξη του Γουίλσον. Σύμφωνα με τη Huffington Post, η σελίδα δωρεών μέχρι και την Πέμπτη είχε καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 137.000 δολάρια.

Ομάδες που στηρίζουν τον Γουίλσον, παρά τις επικρίσεις, χτενίζουν το Φέργκιουσον και πωλούν μπλουζάκια για τον λευκό αστυνομικό έναντι 7 δολαρίων. Το εντυπωσιακό είναι πως ξεπούλησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ