Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ κυνηγημένοι από το Χόλιγουντ μετά τις δηλώσεις τους εναντίον του Ισραήλ [βίντεο+εικόνες] - iefimerida.gr

Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ κυνηγημένοι από το Χόλιγουντ μετά τις δηλώσεις τους εναντίον του Ισραήλ [βίντεο+εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτική και κινηματογράφος κάνουν σπάνια παρέα στο Χόλιγουντ. Το ζευγάρι Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ κινδυνεύουν να πάρουν το μάθημά τους σε αυτό το θέμα. Οι θέσεις που πήραν δημόσια για τη νέα σύρραξη ισραηλινών και παλαιστινίων τους έφεραν αντιμέτωπους με πολλούς σκηνοθέτες και παραγωγούς στις ΗΠΑ.

H ηγερία του σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ και ο διάσημος σύζυγός της, ενώ ως σήμερα ήταν ανάρπαστοι στο Χόλιγουντ, κινδυνεύουν στο εξής να γίνουν personna non grata. Το αμερικανικό σάιτ Hollywod Reporter γράφει ότι οι διάσημοι Ισπανοί ηθοποιοί δυσαρέστησαν πολλούς. Το Χόλιγουντ έχει πολύ στενές σχέσεις με το Ισραήλ, θύμισε πρόσφατα η εφημερίδα Guardian.

Κείμενο για τη Γάζα
Στις 29 Ιουλίου το ζευγάρι των σταρ υπέγραψε ένα κείμενο στο οποίο κατήγγειλε την «γενοκτονία» στη Γάζα και καλούσαν την Ευρωπαϊκή Ενωση «να καταδικάσει τους βομβαρδισμούς, χερσαίους, αεροπορικούς και θαλάσσιους εναντίον των Παλαιστινίων πολιτών, στη Λωρίδα της Γάζας».
Ηδη ο παραγωγός Ryan Kavanaugh καταδίκασε δημόσια τις θέσεις του διάσημου ζεύγους. «Είμαι εγγονός επιβιωσάντων του Ολοκαυτώματος και ξέρω ότι όσοι καταδικάζουν την "γενοκτονία" εναντίον των Παλαιστινίων έχουν άγνοια και δεν θα έπρεπε να κάνουν τέτοιες δηλώσεις ή αλλιώς είναι εντελώς αντισημίτες» δήλωσε ο παραγωγός.

Η Πενέλοπε Κρουζ, ελλείψει προτάσεων αυτό το διάστημα, γύρισε ένα βίντεο κλιπ για να διαφημίσει τα βρετανικά εσώρουχα Agent Provocateur, με τον ισπανό μοντέλο Jon Kortajarena.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για τα εσώρουχα, το οποίο -προς τιμήν της- σκηνοθετεί, χωρίς να τα φοράει.

Ας σημειωθεί ότι την ανοιχτή επιστολή-καταδίκη είχε υπογράψει και ο αγαπημένος τους σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ κυνηγημένοι από το Χόλιγουντ μετά τις δηλώσεις τους εναντίον του Ισραήλ [βίντεο+εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ανασκεύασαν: Δεν είμαστε αντισημίτες

Η κριτική που δέχτηκαν για τη θέση τους ήταν τόσο σφοδρή που οι Κρουζ-Μπαρδέμ επιχείρησαν να ανασκευάσουν. «Δεν θέλω να γίνει παρεξήγηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν είμαι ειδική στο θέμα και κατονοώ το πόσο πολύπλοκο είναι» δήλωσε η Πενέλοπε Κρουζ στο USA Today.
«Η μοναδική μου ευχή, όταν υπέγραφα αυτή την επιστολή, είναι να υπάρξει ειρήνη στο Ισραήλ και στη Γάζα. Ελπίζω ότι όλες οι πλευρές θα καταλήξουν σε κατάπαυση του πυρός και δεν υπάρξουν άλλα αθώα θύματα από τις δύο πλευρές των συνόρων».

Μπαρδέμ: Σέβομαι τον λαό του Ισραήλ
Αμεση ήταν και η διόρθωση που έκανε ο Χαβιέ Μπαρδέμ, ο οποίος έγραψε και δική του προσωπική επιστολή-καταδίκης εναντίον του Ισραήλ. Ο Μπαρδέμ δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι η κίνησή του «έγινε αποκλειστικά ως έκκληση για ειρήνη».
«Εγώ μεγάλο σεβασμό για τον λαό του Ισραήλ και βαθιά συναίσθηση των όσων έχει περάσει. Με κατηγόρησαν για αντισημίτη, όπως και τη γυναίκα μου, αλλά αυτό δεν ισχύει. Σιχαινόμαστε τον αντισημητισμό όπως σιχαινόμαστε και τις φριχτές συνέπειες του πολέμου» έγραψε στην USA Today.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ