Ο «εμίρης των αιθέρων» που θέλει να κάνει την Alitalia πιο... σέξι -Ομορφες αεροσυνοδοί και πολυτελείς σουίτες στα αεροπλάνα της εταιρείας του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο «εμίρης των αιθέρων» που θέλει να κάνει την Alitalia πιο... σέξι -Ομορφες αεροσυνοδοί και πολυτελείς σουίτες στα αεροπλάνα της εταιρείας του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Etihad Τζέιμς Χόγκαν, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά του 49% των μετοχών της Alitalia, δήλωσε πως σκοπεύει να κάνει τον ιταλικό εθνικό αερομεταφορέα πιο... σέξι.

Βασική κίνηση του Χόγκαν, προκειμένου η Alitalia να γίνει μία κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις του κόσμου και σκοπεύει να το πετύχει με τις εντυπωσιακές αεροσυνοδούς, αλλά και τις ανέσεις που θα προσφέρουν τα αεροσκάφη του στο επιβατικό κοινό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θεωρεί πως η εμφάνιση του πληρώματος είναι καθοριστικής σημασίας και στα κριτήρια για την πρόσληψή τους -εκτός από τις ξένες γλώσσες- συμπεριλαμβάνονται η ευχάριστη προσωπικότητα και η άνεση στην επικοινωνία. Δεν είναι τυχαίο, ότι έρευνα του 2011 περιελάμβανε τις αεροσυνοδούς της Etihad στην πρώτη πεντάδα των πιο ελκυστικών στον κόσμο.

Ο Χόγκαν επιδιώκει να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ ουσίας και εντυπώσεων και όπως φαίνεται τα έχει καταφέρει. Επί των ημερών του, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», η Etihar Airways έχει καταγράψει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης με αύξηση της κερδοφορίας 48% το 2013, ενώ μέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει έναν στόλο 102 αεροσκαφών Airbus και Boeing (τα οποία πέρυσι μετέφεραν 11,5 εκατομμύρια επιβάτες).

Μάλιστα, περισσότερα από 210 αεροσκάφη είναι υπό παραγγελία, συμπεριλαμβανομένων και 10 Airbus A380, τα περίφημα αεροσκάφη με τις πολυτελείς σουίτες.

Ο επικεφαλής της Etihad, που ξεκίνησε την καριέρα του το 1975, φροντίζει και για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες του . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καμπίνα The Residence στα αεροσκάφη Α380. Η υπερπολυτελής καμπίνα -το κόστος της οποίας κυμαίνεται γύρω στα 15.000 ευρώ- θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή δύο επιβάτες και διαθέτει καθιστικό, ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι και ιδιωτικό ντους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιβάτες της καμπίνας θα έχουν τον δικό τους μπάτλερ.

Σήμερα η Etihad Airways κατέχει μερίδια της γερμανικής airberlin (29,21%), της Air Seychelles (40%), της Virgin Australia (9,99%), της AerLingus (2,987%), της Air Serbia - Jat Airways (49%) και της ινδικής Jet Airways (24%), ενώ, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων θα επενδύσει στον ελβετικό περιφερειακό αερομεταφορέα Darwin Airline (33%).

Στρατηγικός εταίρος της Etihad είναι και η KLM-Air France, με την οποία κάνει χρήση κοινών κωδίκων.

Ο Τζέιμς Χόγκαν

Ανεση και πολυτέλεια για τους επιβάτες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ