Εχασε τη μάχη με τον Εμπολα ο Ισπανός ιερέας - Ο πρώτος Ευρωπαίος θύμα του φονικού ιού - iefimerida.gr

Εχασε τη μάχη με τον Εμπολα ο Ισπανός ιερέας - Ο πρώτος Ευρωπαίος θύμα του φονικού ιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχασε τελικά τη μάχη με τον ιό Εμπολα ο ισπανός ιερέας Μιγκουέλ Παζάρες, ο οποίος κατέληξε στιο νοσοκομείο της Μαδρίτης όπου είχε μεταφερθεί, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος των αρχών υγείας στη Μαδρίτη.

Ο Παζάρες ήταν ο πρώτος ευρωπαίος που μολύνθηκε από τον φονικό ιό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.

Η Χουλιάνα Μπόχι, η μοναχή η οποία εργαζόταν μαζί με τον Παζάρες τελικά βρέθηκε αρνητική στον ιό από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Η Λιβερία θα παραλάβει ποσότητες του πειραματικού φαρμάκου για τον Έμπολα που επαρκούν για τη θεραπεία μόνο των δύο λιβεριανών γιατρών οι οποίοι έχουν μολυνθεί με τον ιό, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Λούις Μπράουν ύστερα από την έγκριση για την εξαγωγή του φαρμάκου που έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο Μπράουν είπε ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας επικοινώνησε με την παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου ZMapp, την Mapp Biopharmaceutical, και ζήτησε από τον FDA να εγκρίνει γρήγορα την εξαγωγή του.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι γιατροί είχαν ήδη συναινέσει γραπτώς για την θεραπεία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ