Η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στον κόσμο: Ρώσοι έκλεψαν πάνω από ένα δισ. κωδικούς πρόσβασης στο ίντερνετ -Ποιοι απειλούνται - iefimerida.gr

Η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στον κόσμο: Ρώσοι έκλεψαν πάνω από ένα δισ. κωδικούς πρόσβασης στο ίντερνετ -Ποιοι απειλούνται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φήμες θέλουν μια ρωσική συμμορία να έχει κλέψει πάνω από ένα δισεκατομμύριο κωδικούς πρόσβασεις στο ίντερνετ. Όπως αναφέρουν οι New York Times πρόκειται για την μεγαλύτερη «ληστεία» εντός του διαδικτύου.

Την ανακάλυψη της δράσης των χάκερ έκανε μια εταιρεία ασφάλειας στο Μιλγουόκι. Σύμφωνα με την έρευνα έχουν κλαπεί αρχεία και εμπιστευτικό υλικό από 420.000 ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα επιτέθηκαν και σε προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών με αποτέλεσμα να έχουν υφαρπάξει 1,2 τρισεκατομμύρια ονόματα χρηστών και πάνω από 500 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης.

Οι επιθέσεις, λένε οι ειδικοί, ξεκίνησαν από μικρά σάιτ μέχρι «γίγαντες» που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες. Οι χάκερς, μέχρι τώρα, δεν έχουν πουλήσει καμία πληροφορία, αλλά χρησιμοποιούν τα... κλοπιμαία τους για να διασπείρουν spam σε όλο το διαδίκτυο. Επί του παρόντος δεν φαίνεται να έχουν κάποια διασύνδεση με τη ρωσική κυβέρνηση.

Πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι χάκερς έχουν έδρα την νότια και κεντρική Ρωσία, είναι πιτσιρικάδες (γύρω στα 20) και η ομάδα τους αριθμεί περίπου 12 άτομα. Η δράση τους ξεκίνησε το 2011 και από τότε εξαπλώθηκε σε απίστευτο βαθμό.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν για να εισβάλλουν σε λογαριασμούς και σάιτ είναι υψηλή και άκρως επικίνδυνη, δίχως μάλιστα να γίνεται αντιληπτή από τα θύματα η επίθεση που έχουν δεχθεί.

Για άλλη μια φορά οι έμπειροι κομπιουτεράδες επισημαίνουν: «Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε διαφορές εφαρμογές. Αλλάζετε συνεχώς password, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να πέσετε θύματα των χάκερς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ new york times κυβερνοεπίθεση χάκερς passwords
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ