Κεφαλογιάννη: Ο εσωτερικός τουρισμός μειώθηκε ακόμα και 50%! - iefimerida.gr

Κεφαλογιάννη: Ο εσωτερικός τουρισμός μειώθηκε ακόμα και 50%!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα φαινόμενο που φέτος απαντάται σε πάρα πολλά παραθεριστικά σημεία της χώρας. Τα καταλύματα να έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100%, αλλά οι πελάτες να είναι στην πλειοψηφία τους ξένοι. Οι Ελληνες, μάλλον, έμειναν σπίτι τους!

Το γεγονός παραδέχθηκε και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας την Τρίτη στο ΜΕΓΚΑ. Επισήμανε, δε, πως σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση του λεγόμενου εσωτερικού τουρισμού αγγίζει ακόμα και το 50%.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%. Μπορεί και παραπάνω». Παραδέχθηκε επίσης πως γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Όσο για το αιφνίδιο κλείσιμο του ρωσικού tour operator φάνηκε καθησυχαστική. Τόνισε πως η ρωσική πλευρά προτίθεται να καλύψει όσους έχουν υποστεί ζημιά από την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου.

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη υπάρχει η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης από τη Ρωσία για τις ζημιές που προκάλεσε η πτώχευση του ρωσικού tour operator.

Η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις «κινήθηκαν με ωριμότητα» και τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο προς τα έξω σε μία σημαντική τουριστική αγορά όπως αυτή της Ρωσίας.

Προσδιόρισε τέλος περί τους 8.000-10.000 τους Ρώσους πελάτες του πρακτορείου που βρίσκονται στη χώρα μας και διαβεβαίωσε ότι θα επαναπατριστούν κανονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ