Ευρωβαρόμετρο: Το 51% των Ελλήνων δεν νιώθει κοντά στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Ευρωβαρόμετρο: Το 51% των Ελλήνων δεν νιώθει κοντά στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 65%, συνολικά, των Ευρωπαίων πολιτών θεωρούν πως είναι οργανικά μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής κοινότητας. Υπάρχουν, όμως, και οι εξαιρέσεις που αποδεικνύουν πως ο κανόνας δεν είναι «χρυσός».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει το Ευρωβαρόμετρο και τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΕ, οι πολίτες τριών χωρών δεν νιώθουν Ευρωπαίοι πολίτες. Στην πρώτη θέση της... αρνητικής λίστας βρίσκεται η Βουλγαρία με 53%, ακολουθεί η Ελλάδα με 51% και τρίτη είναι η Ιταλία με 50%.

Τα βασικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες των τριών χωρών που δηλώνουν ότι βρίσκονται μακριά από την ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι: η οικονομία, η ανεργία, αλλά και το αίσθημα ότι η φωνή τους δεν ακούγεται στις Βρυξέλλες, καθώς αυτές επηρεάζονται από τις πολιτικές των χωρών της βόρειας Ευρώπης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ