ΚLARINA BOURANA: Γιατί οι Eλληνες τρομοκράτες μοιάζουν με το Τρίο Στούντζες; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΚLARINA BOURANA: Γιατί οι Eλληνες τρομοκράτες μοιάζουν με το Τρίο Στούντζες;

Ο ΤΑΖ παρακολουθεί την επικαιρότητα σαν φαρσική κωμωδία χωρίς να μπορεί να καταλάβει το πόσο σοβαρός πρέπει να είσαι για να δείχνεις γελοίος.


Την έχω χρόνια αυτή την απορία του τίτλου και βασικά δε θα χρησιμοποιούσα το «Τρίο Στούντζες» σαν παράδειγμα αλλά τους υπέροχους κωμικούς «αδελφούς Μαρξ». Προτίμησα τελικά τους «Στούντζες» αφ' ενός γιατί το όνομα «Μαρξ» μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό μπέρδεμα στους κινηματογραφικά αγράμματους. Αφ' ετέρου γιατί οι «Στούντζες» είναι πιο ουδέτεροι πολιτικά και μαζί τους μπορούν να ταυτιστούν διάφορες κατηγορίες με ολυμπιακά μετάλλια ηλιθιότητας. Γιατί δεν είναι μόνο οι Έλληνες τρομοκράτες που συμπεριφέρονται σαν πρωταγωνιστές κωμωδίας. Αλλά μια ολόκληρη αλυσίδα.

Που περιλαμβάνει από τους τρομοκράτες, τους μπάτσους που τους κυνηγούν, μέχρι τους χρυσαυγίτες και τους ξαναμμένους αντισυστημικούς του καναπέ και της αμπιγιέ, επώνυμης σπορ κουκούλας σκιέρ. Τους πολιτικούς όταν καλούνται να τοποθετηθούν σε ανάλογα θέματα και τους τηλεοπτικούς κυρίως δημοσιογράφους που όταν μιλάνε για όλα αυτά, αισθάνεσαι ότι έχουν κειμενογράφο που συρράπτει ατάκες από βιβλία του Ντοστογιέφσκι, ενός Άρλεκιν και μιας ταινίας του Τζέιμς Μποντ. Θέλει κι αυτό το ταλέντο του, δε λέω. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στον τίτλο του άρθρου.

Θες επειδή έχω δει πολύ σινεμά στη ζωή μου και έχω μια τάση να βλέπω τους πάντες εκτός νόμου, «κακούς» και «καλούς»; Σαν κινηματογραφικούς σταρ; Θες επειδή οι πρώτοι αγωνιστές που γνώρισα από τη μάνα μου σαν πιτσιρίκι ήταν ο Άρης Βελουχιώτης και ο Νίκος Μπελογιάννης που στα μάτια μου έμοιαζαν θεοί; Θες επειδή τον Aλ Καπόνε στους «Αδιάφθορους» τον έπαιζε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Τζον Ντίλινγκερ στο «Public Εnemies» ο Τζόνι Ντεπ; Αλλιώς τα είχα φανταστεί.

Τους μπάτσους να δίνουν άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό έτσι για μια βόλτα στο πάρκο και να περιμένουν να τον ξαναδούνε. Κατ' αρχάς δεν πήγε ούτε στο πάρκο ούτε στη γιάφκα του. Η πρώτη του δουλειά ήταν να πάει κομμωτήριο. Που ακόμα κι εγώ που τα βάφω με μια φτηνή βουλγάρικη βαφή των 4 ευρώ σπίτι μου (αφού κάνω πρώτα δοκιμή στο γάτο μου για να μην καεί το μαλλί) τέτοιο μαύρο του ανθρακωρύχου τραβεστί δεν το πετυχαίνω.Mέχρι που μια μέρα εξαρθρώνεται η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση της Ελλάδας, η 17 Νοέμβρη επειδή μετά από χρόνια εγκληματικής δράσης σκάει κατά λάθος στρακαταστρούκα στα μάτια του Ξηρού. Δηλαδή αν αυτό δεν ανήκει σε σκηνή από κωμωδία που ανήκει; Και το αστείο συνεχίζεται. Με τον Κουφοντίνα να ανακαλύπτει μέσα του την Λένα Μαντά του αντιεξουσιαστικού χώρου κυκλοφορώντας best seller με εξώφυλλο τον Βελουχιώτη. Ακόμα και η Μιμή Ντενίση όταν έγραφε τη ζωή της Θεοδώρας, καλύτερα τα πήγε.

Ο Μαζιώτης να κυκλοφορεί για σουβλάκια στο Μοναστηράκι κουτσαίνοντας κι επειδή δεν του έβαλαν τζατζίκι να αρχίζει να πυροβολεί στον αέρα. Η σύντροφος του να κάνει ντεκαπάζ και να αλλάζει το όνομά της από Παναγιώτα σε Πόλα Ρούπα φιλοδοξώντας να γίνει λαϊκή τραγουδίστρια (με τέτοιο όνομα) πρώτη θέση στη μαρκίζα μαγαζιού της Εθνικής. Τους αστυνομικούς που κάνουν τις έρευνες να καμαρώνουν στην κάμερα για το κατόρθωμα (;) τους σαν τις ταξιθέτριες που ακόμα διηγούνται όταν παίζουν κουμ καν πόσο καλά κι από κοντά γνώριζαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τους τηλεοπτικούς αναλυτές να κάνουν τον Πάνο Σόμπολο να φαίνεται Ροζίτα Σώκου της ψυχραιμίας μπροστά τους και τον Βερύκιο αναλυτή των New York Times.

Τον Μιχαλολιάκο, τον Παναγιώταρο και τον Κασσιδιάρη να κάνουν τον Αρκά να σκάει από τη ζήλια του που ποτέ δεν είχε το ταλέντο να φτιάξει χαρακτήρες βασισμένους στα χαρακτηριστικά τους. Τον Τσίπρα και τον Σαμαρά να μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια με τους δύο γέρους του Μάπετ Σόου που σχολίαζαν από το θεωρείο. Και τους παρατρεχάμενους τους, βουλευτές κλπ να ανταλλάσουν σχόλια και δηλώσεις που μπροστά τους οι αντιδράσεις της Σοφίας Βόσσου για την αδικία που της έκαναν στο talent show και οι συνεντεύξεις της Τέτας της νυχούς μοιάζουν με διαφωνία βουδιστών στο Θιβέτ για το πώς αφού ο Βούδας ήταν τόσο ήρεμος, σοφός και χορτοφάγος, έκανε τέτοια κοιλιά τρώγοντας μόνο βλίτα. Μα τα βλίτα είναι που παχαίνουν αγάπη μου. Τόση ώρα αυτό σου γράφω.

***Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ