Πού είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης: Χτίζει έργα στο Ιράκ, διδάσκει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πού είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης: Χτίζει έργα στο Ιράκ, διδάσκει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απομακρύνθηκε από την πολιτική στις εκλογές του 2009 υπό τη σκιά μεγάλων σκανδάλων ο Γιώργος Βουλγαράκης και στιγματισμένος από τη φράση «είναι νόμιμο άρα είναι ηθικό». Σήμερα αξιοποιεί τον χρόνο του με επιχειρήσεις, αναπτύσσοντας δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών στο Ιράκ.

Ο πρώην υπουργός εδώ και δύο σχεδόν χρόνια δημιούργησε μαζί με φίλους του τη Hellenic Construction Ltd, που ανέλαβε να εισάγει στο ιρακινό Κουρδιστάν την ελληνική τεχνογνωσία στις κατασκευές, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά.

Αρκετές φορές ταξίδευε στην περιοχή και κυρίως στην πόλη Ερμπίλ, που αποτελεί πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, για να παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες της εταιρείας και να συμμετέχει στον σχεδιασμό των νέων projects.

Ωστόσο, προ ημερών, ύστερα από μάχες μηνών, κουρδικές δυνάμεις πήραν από τη Βαγδάτη τον πλήρη έλεγχο των πετρελαιοφόρων περιοχών του Κιρκούκ στο Βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκεται και το Ερμπίλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν φυσικό, προβλημάτισε ιδιαίτερα τον κ. Βουλγαράκη, ο οποίος έδειξε στο φιλικό του περιβάλλον να χάνει το ενδιαφέρον του για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί ξανά το Ιράκ.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν φαίνεται να απομακρύνεται από τον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς το τελευταίο διάστημα μελετά διάφορες σχετικές προτάσεις, συνεργαζόμενος παράλληλα με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει χρηματοοικονομικά.

Ο πρώην υπουργός συνεχίζει να διατηρεί επαφές με αρκετά στελέχη της δικής του γενιάς από την ΟΝΝΕΔ, αλλά και με παλιά κομματικά στελέχη που ήταν «άνθρωποί του» στην Α' περιφέρεια της Αθήνας, όπου εκλεγόταν. Σε μια τελευταία συνάντησή τους, μάλιστα, τους εκμυστηρεύθηκε ότι «βλέπει εκλογές», ενώ σχετικά με το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφερε πως «πρέπει να είναι αυτός που αξίζει και όχι αυτός που βολεύει», λέει, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, αν και δεν διατηρεί καμία σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ