Ομορφες γυναίκες με τολμηρά μαγιό, ποτά και χαμόγελα -Γιατί στις πλαζ του Τελ Αβίβ δεν φοβούνται τις ρουκέτες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ομορφες γυναίκες με τολμηρά μαγιό, ποτά και χαμόγελα -Γιατί στις πλαζ του Τελ Αβίβ δεν φοβούνται τις ρουκέτες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απειλή της βίας κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων της περιοχής από το 1948. Ως εκ τούτου, δεν είναι και εντελώς παράλογες οι εικόνες από τις κοσμοπολίτικες παραλίες του Ισραήλ με τους χαρούμενους ανθρώπους που κάνουν τις βουτιές τους στη θάλασσα, οι οποίοι σπεύδουν να προφυλαχθούν στα γειτονικά ξενοδοχεία μόλις αντιληφθούν ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει και που επανεμφαζονται στην πλαζ με το που σταματούν οι σειρήνες του πολέμου και λίγο αφότου έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ουρανό οι ρουκέτες της Χαμάς.

Γιατί οι Ισραηλινοί μοιάζουν ατάραχοι ενώ οι ρουκέτες πέφτουν πάνω από τα κεφάλια τους

Πέραν του γεγονότος ότι οι Ισραηλινοί έχουν συνηθίσει να ζουν καταστάσεις που οποιονδήποτε άλλον δυτικό θα τον γέμιζαν με φόβο, το Τελ Α Βιβ βρίσκεται σε τέτοια απόσταση από τη Λωρίδα της Γάζας που εξασφαλίζει στους κατοίκους της μια σχετική... ασφάλεια σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Ακόμη και τα τελευταία δύο χρόνια, διάστημα κατά των οποίο παρατηρήθηκε ότι ρίχνονταν προς το Ισραήλ ρουκέτες με εύρος βολής πολύ μεγαλύτερο από ότι είχαν μέχρι τότε, ο φόβος δεν αγγίζει τους κατοίκους του Τελ Αβίβ καθώς όλες καταρρίπτονται από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ισραηλινού στρατού.

Επίσης η χαλαρή στάση του λαού του Τελ Αβίβ απέναντι στις ρουκέτες που εκτοξεύονται από την Λωρίδα της Γάζας μπορεί να ερμηνευθεί ευκολότερα αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ούτε ένας Ισραηλινός δεν έχει πεθάνει από αυτές, την ίδια ώρα που οι Παλαιστίνιοι μετρούν 170 απώλειες από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

«Μετά από λίγο σχεδόν συνηθίζεις τον ήχο των σειρήνων από την αεροπορική επιδρομή. Οχι βέβαια εντελώς» τονίζει ο Μετάλ Κοέν, ο οποίος εργάζεται σε κατάστημα γυναικείων αξεσουάρ στο Τελ Αβίβ προσθέτοντας ότι αποφάσισαν να μην κλείσουν το μαγαζί τους γιατί έτσι «θα δεχόμασταν τη νίκη της Χαμάς».

Το διπλωματικό πόκερ

H Αίγυπτος ανέλαβε αργά το βράδυ της Δευτέρας μια πρωτοβουλία με στόχο να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να τερματίσουν τις εχθροπραξίες αρχής γενομένης από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης.

Το Κάιρο αποκάλυψε αυτό το σχέδιο για κατάπαυση του πυρός λίγο προτού ανέβει η αυλαία μιας συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, που συνήλθε εκτάκτως στο Κάιρο με αντικείμενο την ισραηλινή επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 180 και πλέον Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πρόταση αυτή ανακοινώθηκε επίσης μία ημέρα πριν από την άφιξη στο Κάιρο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε εντείνει τις επισκέψεις στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη όπως και τις επισκέψεις του σε χώρες της περιοχής σε μια προσπάθεια με στόχο την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, που παρέμειναν όμως σε αδιέξοδο.

Τι προβλέπει το αιγυπτιακό σχέδιο

Η αιγυπτιακή πρωτοβουλία προβλέπει τον «πλήρη τερματισμό των αεροπορικών, θαλασσίων ή χερσαίων επιθέσεων» αρχής γενομένης από σήμερα στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας και την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για την είσοδο αγαθών και προσώπων στον παλαιστινιακό θύλακα που βρίσκεται υπό αποκλεισμό, σύμφωνα με κείμενο που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Κάιρο.

Η Αίγυπτος προτείνει επίσης να υποδεχθεί σε διάστημα 48 ωρών αφότου τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία δύο αντιπροσωπείες υψηλόβαθμων αξιωματούχων, από τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ, προκειμένου να ξεκινήσουν έμμεσες συνομιλίες στο έδαφός της.

Η αιγυπτιακή πρωτοβουλία έχει ρητώς στόχο το εβραϊκό κράτος να μην προχωρήσει στην «χερσαία επιχείρηση», για την οποία εκτοξεύει απειλές εδώ και ημέρες, και καλεί «όλες τις παλαιστινιακές παρατάξεις να σταματήσουν τις ρίψεις ρουκετών».

Ομορφες γυναίκες με τολμηρά μαγιό, ποτά και χαμόγελα -Γιατί στις πλαζ του Τελ Αβίβ δεν φοβούνται τις ρουκέτες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σήμερα αποφασίζει το Ισραήλ

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας της Ισραηλινής κυβέρνησης συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα Τρίτη στις 11.00 για να εξετάσει την πρόταση της Αιγύπτου. Ωστόσο, στο σχέδιο αυτό αντιτίθενται αρκετά μέλη του κόμματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Παρόλα αυτά, το συμβούλιο αποφάσισε να δεχτεί το προτεινόμενο σχέδιο.

Η Χαμάς θέτει όρους

Από την αντίπερα όχθη, η Χαμάς απέρριψε την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, διαμηνύοντας ότι δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

«Απορρίπτουμε την κατάπαυση του πυρός εάν πρώτα δεν επιτευχθεί συμφωνία για εκεχειρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Σαμί Αμπού Ζουχρί, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα. «Ποτέ άλλη φορά δεν έχει πραγματοποιηθεί σε κατάσταση πολέμου κατάπαυση του πυρός πριν την επίτευξη συμφωνίας». Ο Ζουχρί δήλωσε επίσης ότι η οργάνωση δεν έχει λάβει επίσημη πρόταση για την πρωτοβουλία από οποιαδήποτε πλευρά και ότι η «Χαμάς αρνείται να παραδώσει τα όπλα επειδή βρισκόμαστε ακόμα υπό κατοχή και η αντίσταση είναι δικαίωμα του λαού μας για την υπεράσπισή του».

Τουλάχιστον 187 οι νεκροί - Συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα οι επιδρομές

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει φτάσει τους 187, ενώ τουλάχιστον 1390 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κέντρα, ενώ οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίστηκαν καθ´ολη τη διάρκεια της νύχτας.

Ομορφες γυναίκες με τολμηρά μαγιό, ποτά και χαμόγελα -Γιατί στις πλαζ του Τελ Αβίβ δεν φοβούνται τις ρουκέτες [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ομορφες γυναίκες με τολμηρά μαγιό, ποτά και χαμόγελα -Γιατί στις πλαζ του Τελ Αβίβ δεν φοβούνται τις ρουκέτες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ομορφες γυναίκες με τολμηρά μαγιό, ποτά και χαμόγελα -Γιατί στις πλαζ του Τελ Αβίβ δεν φοβούνται τις ρουκέτες [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Από την πλευρά των Ισραηλινών δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής θύματα, ωστόσο πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί από τις εκρήξεις των ρουκετών.

Τρεις ρουκέτες στο Εϊλάτ

Τρεις ρουκέτες εξερράγησαν την Τρίτη στην πόλη Εϊλάτ του Ισραήλ, η οποία αποτελεί τουριστικό θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ πηγές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες.

Δύο από τις ρουκέτες έπεσαν μέσα στην πόλη, η οποία συνορεύει τόσο με την Αίγυπτο όσο και με την Ιορδανία και αποτελεί τουριστικό θέρετρο. Μία τρίτη ρουκέτα έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή έξω από την πόλη, δήλωσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να πει από ποια τοποθεσία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες. Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ μετέδωσε ότι αξιωματούχοι εικάζουν πως εκτοξεύτηκε από την Αίγυπτο.

Ομορφες γυναίκες με τολμηρά μαγιό, ποτά και χαμόγελα -Γιατί στις πλαζ του Τελ Αβίβ δεν φοβούνται τις ρουκέτες [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την αιγυπτιακή πρωτοβουλία

Θετικό βήμα θεωρούν οι ΗΠΑ την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων και ευελπιστούν ότι αυτή η κίνηση αυτή «θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της σταθερότητας το συντομότερο δυνατόν».

Ο υπουργός των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε «άμεσες» συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και κυβερνητικούς αξιωματούχους της Αιγύπτου, δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.

Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να εργαστούν ώστε να βρεθεί μια λύση «σε αυτή την επικίνδυνη και ασταθή κατάσταση», τόνισε.

Διαδήλωση στη Νέα Υόρκη κατά των Ισραηλινών επιδρομών

Η διεθνής κατακραυγή για τις ισραηλινές επιχειρήσεις είναι μεγάλη. Ακόμα και στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα έξω από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν τη Δευτέρα για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ