Αμετανόητος ΣΥΡΙΖΑ: Ο Διαμαντόπουλος είπε πως ο Σάββας Ξηρός επέλεξε την ένοπλη πάλη - iefimerida.gr

Αμετανόητος ΣΥΡΙΖΑ: Ο Διαμαντόπουλος είπε πως ο Σάββας Ξηρός επέλεξε την ένοπλη πάλη

Αμετανόητος ΣΥΡΙΖΑ: Ο Διαμαντόπουλος είπε πως ο Σάββας Ξηρός επέλεξε την ένοπλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου περί επιλογής της ένοπλης πάλης από τον Σάββα Ξηρό, άναψε για ακόμα μια φορά φωτιές στη Βουλή και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κ.Διαμαντόπουλος είπε «μάρτυρες πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη. Όμως εμείς είμαστε δίκαιοι, "πενηνταρίσιοι" σε όλους, κύριε Υψηλάντη».

Τα πρακτικά της Βουλής

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σ' αυτό το νομοσχέδιο ειπώθηκαν πολλά. Όμως, ειπώθηκαν και πράγματα τα οποία ξεφεύγουν από κάποια όρια. Κάποιοι συνάδελφοι από το ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά έχουν ξεφύγει και πολλές φορές αναρωτιούνται γιατί τους κατηγορούμε γι' αυτά τα οποία λένε.

Εγώ, ειλικρινά, θέλω να ρωτήσω κάτι. Έχω τα Πρακτικά της ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου, γιατί δεν ήμουν στην Αίθουσα την ώρα που μίλησε. Λέει επί λέξει «Μάρτυρες πήγαν Βουλευτίνα και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ' έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία με προβλήματα υγείας, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι ο εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Διαβάστε το όλο, κύριε Τζαμτζή.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ: Και τα παρακάτω. Και τα παρακάτω.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Μη δημιουργείτε εντυπώσεις.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Σας παρακαλώ!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ: Και τα παρακάτω!

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: Σιγά πια! Σιγά!

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Εγώ θέλω να ρωτήσω ευθέως τον κ. Διαμαντόπουλο το εξής: Θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος, ο Ξηρός, τον οποίο πήγαν να υπερασπιστούν, δεν είναι τρομοκράτης; Ο Ξηρός είναι τρομοκράτης σύμφωνα με το νόμο; Πείτε το ευθέως. Ο Ξηρός ο οποίος έχει δολοφονήσει και η 17η Νοέμβρη που έχει κάνει τόσες δολοφονίες, δεν είναι δολοφόνοι; Είναι σύμφωνα με το νόμο τρομοκράτες και απλώς έχουν διαλέξει την ένοπλη πάλη; Αυτή είναι η λογική σας;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό είναι το αντικείμενο της συζήτησης;

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Βεβαίως, προσπαθήσατε στη συνέχεια να το διασκεδάσετε. Δεν μπορείτε να διασκεδάσετε το αίμα όλων αυτών των ανθρώπων που χύθηκε, το αίμα που έχυσαν οι τρομοκράτες. Δεν έχετε δικαίωμα να πηγαίνετε ως υπερασπιστές. Και αφήστε όλα τα υπόλοιπα, τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνετε, όταν λέτε «θα πάμε σε οποιονδήποτε». Σε κανέναν άλλο δεν είδαμε να πηγαίνετε ως υπερασπιστές να τον υπερασπιστείτε. Σε κανέναν απολύτως! Μόνο σε συγκεκριμένους, όπως στον Ξηρό, που αιματοκύλησε τη χώρα.

Αυτή είναι η θέση σας και, βεβαίως, αυτό πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός. Δεν βάζετε μυαλό. Είστε της λογικής των «γουναράδικων». Είστε της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο επί προσωπικού.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Σας δίνω το λόγο επί προσωπικού. Πάντως, θα έχετε το λόγο να μιλήσετε με την άνεσή σας για όποιο θέμα θέλετε.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έχω το λόγο να μιλήσω με την άνεσή μου, αλλά πρέπει να απαντήσω στην επίθεση και τη διαστρέβλωση.

Κατ' αρχήν, υπάρχει ένα πρόβλημα με τα ελληνικά, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, σε διάφορους Βουλευτές και Βουλευτίνες. Ειδικά με τον κ. Τζαμτζή έχει παρατηρηθεί αυτό, διότι αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ελληνικά του, υπάρχει θέμα «μονταζιέρας».

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: Μιλάει το Χάρβαρντ τώρα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Το προσωπικό –λέει- συνίσταται στη διαστρέβλωση των απόψεών σας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς, προφανώς.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Εξηγείστε, λοιπόν, σε τι συνίσταται.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Τα Πρακτικά είναι, κύριε Πρόεδρε. Αν δεν ξέρει τι λέει ο κ. Διαμαντόπουλος, λυπάμαι πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Σας παρακαλώ, κύριε Τζαμτζή. Μα, μιλήσατε τώρα! Έχει το δικαίωμα. Ασκεί το δικαίωμά του ο κ. Διαμαντόπουλος.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Τζαμτζή, όταν μπλέκετε με τα πίτουρα, θα σας φάνε οι κότες. Καθίστε εκεί και ακούστε τώρα.

Άκουσον-άκουσον, λέει «τρομοκράτες σύμφωνα με το νόμο;». Προφανώς, διότι, κύριε Τζαμτζή, αν έχουμε μια ελεύθερη έννοια του τι εστί τρομοκράτης, κι εσείς για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Ελλήνων είστε ο απόλυτος τρομοκράτης, με τα μέτρα που παίρνετε για τη λιτότητα, με τις ζωές που καταστρέφετε και με όλα αυτά που κάνετε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ