Συνελήφθη φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά που απειλούσε μέσω Facebook τους καθηγητές του και άλλα πρόσωπα - iefimerida.gr

Συνελήφθη φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά που απειλούσε μέσω Facebook τους καθηγητές του και άλλα πρόσωπα

Συνελήφθη φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά που απειλούσε μέσω Facebook τους κα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη ενός φοιτητή ο οποίος σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία διαπιστώθηκε ο νεαρός διατύπωνε απειλές κατά καθηγητών και άλλων προσώπων μέσω Facebook.Ειδικότερα, πριν από τρεις ημέρες, οι Πρυτανικές αρχές κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως ένα άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων του συγκεκριμένου Πανεπιστήμιου.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα. Όπως προέκυψε το άτομο που εκδήλωνε την πρόθεση για την παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές, είναι ημεδαπός φοιτητής του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε και η καταγγελία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας - του τόπου κατοικίας του ημεδαπού φοιτητή - τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων .

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην παραγγέλουσα Εισαγγελική Αρχή.

Ποιος είναι ο 20χρονος φοιτητής που απειλούσε με «μακελειό»

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι ένας 20χρονος φοιτητής του τμήματος πληροφορικής ο οποίος εμφανιζόταν αδικημένος και στενοχωρημένους με τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Στις αναρτήσεις του μιλούσε για τα προβλήματα στον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων και εξετάσεων, τις βαθμολογίες και άλλα ζητήματα του Πανεπιστημίου, ενώ απειλούσε με μακελειό γράφοντας πως θα πάρει όλπο και θα αρχίσει να σκοτώνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ