Στο σφυρί η παραλία της Ηρακλειάς: Εντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων - iefimerida.gr

Στο σφυρί η παραλία της Ηρακλειάς: Εντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων

Στο σφυρί η παραλία της Ηρακλειάς: Εντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πανέμορφη Ηρακλειά στην άγονη γραμμή των Κυκλάδων, φαίνεται πώς βρίσκεται στο επίκεντρο επιχειρηματικών συμφερόντων, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού. Η αποκάλυψη ότι το Λιβάδι, η μοναδική προσβάσιμη παραλία βρίσκεται στη λίστα των ακτών που παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το «Εθνος της Κυριακής», οι κάτοικοι έχουν ήδη παρατηρήσει ορισμένες κινήσεις επιχειρηματιών που άρχισαν να μετράνε την περιοχή.

Οι κάτοικοι μιλώντας στο Εθνος της Κυριακής τονίζουν ότι «ακόμη κι αν αυτό είναι σε βάρος της ανάπτυξης της Ηρακλειάς, προτιμούμε ο κόσμος να κάνει ελεύθερα τα μπάνια του, παρά να αλλοιωθεί η περιοχή και να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση»

Εκτός από το Λιβάδι, το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί και άλλες 4 περιοχές υγρότοπων σε Νάξο, Μήλο και Ανδρο, που μάλιστα βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών Natura 2000, καθώς και έναν υγρότοπο στη Νάξπ που θεωρείται καταφύγιο άγριας ζωής αλλά και 3 περιοχές υγροτόπων σε Πάρο και Αντίπαρο που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενοι.

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται επίσης ο Γαλησσάς στη Σύρο, η Αγεσαρνή-Λίμνη Αλυκής στη Νάξο, η Αλυκή Πάρου, ο Αγιος Προκόπιος στη Νάξο και το Ατένι της Ανδρου.

Το ΤΑΙΠΕΔ από την πλευρά του, τονίζει ότι οι παραλίες αυτές, δεν είναι όλες προς πώληση και η τοποθέτηση των εκτάσεων αυτών στη λίστα και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο γίνεται για λόγους διαφάνειας, προκειμένου να γνωστοποιηθεί δημόσια η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ