Στα άκρα οι απεργοί της ΔΕΗ: Αλλη μια μονάδα εκτός λειτουργίας -Ερχονται νέες διακοπές ρεύματος - iefimerida.gr

Στα άκρα οι απεργοί της ΔΕΗ: Αλλη μια μονάδα εκτός λειτουργίας -Ερχονται νέες διακοπές ρεύματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις, των εργαζομένων της ΔΕΗ, όχι μόνο δεν μειώνουν την ένταση, αλλά τους οδηγούν σε κλιμάκωση των αντιδράσεών τους σχετικά με το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη διοίκηση, έθεσαν εκτός λειτουργίας άλλη μία μονάδα παραγωγής (Καρδία 3). Έτσι, πλέον 14 θερμικές μονάδες, συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, βρίσκονται εκτός λειτουργίας, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.

Η διοίκηση της ΔΕΗ διευκρινίζει ότι ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) έχει την αρμοδιότητα για τυχόν διακοπές ρεύματος μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τα στελέχη της ΔΕΗ να τονίζουν ότι λόγω Σαββατοκύριακου η ζήτηση φορτίων αναμένεται χαμηλή ενώ και οι ισχυροί άνεμοι διευκολύνουν την λειτουργία του συστήματος.

Από την πλευρά τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ αναφέρουν ότι θα αναζητηθούν άλλες μορφές κινητοποίησης κατά του νομοσχεδίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.

«Θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο, δηλαδή του προσωπικού ασφαλείας, για το οποίο κρίθηκε παράνομη η απεργία και θα συνεχίσουμε την απεργία», ανέφερε το στέλεχος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Μπίτζας, ενώ και το μέλος του σωματείου, Π. Καραλευθέρης, ξεκαθάρισε ότι η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει κανονικά την απεργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ