Προσωρινή λύση για τους δημοτικούς αστυνομικούς -Τοποθετούνται στην ΕΛ.ΑΣ. 1.536 άτομα - iefimerida.gr

Προσωρινή λύση για τους δημοτικούς αστυνομικούς -Τοποθετούνται στην ΕΛ.ΑΣ. 1.536 άτομα

Προσωρινή λύση για τους δημοτικούς αστυνομικούς -Τοποθετούνται στην ΕΛ.ΑΣ. 1.536
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αστυνομικές υπηρεσίες στις οποίες έχουν διατεθεί προσωρινά θα πρέπει να εμφανιστούν το πρωί της Δευτέρας (7/7) 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Τα καθήκοντα που θα ασκούν δεν έχουν καθοριστεί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν σε μεικτές περιπολίες, με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς για ελέγχους για παράδειγμα για το παρεμπόριο, ενώ όσοι έχουν διατεθεί σε τμήματα Τροχαίας θα βεβαιώνουν παραβάσεις.

Παρόλα αυτά, για όσο διάστημα μείνουν σε αυτές τις προσωρινές θέσεις τους, δεν θα μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται, ενώ σύμφωνα με παλιότερη διευκρίνηση της ΕΛ.ΑΣ., οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα οπλοφορούν, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Οσον αφορά την κατανομή τους, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα κατανείμει 402 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που τοποθετούνται προσωρινά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών ως εξής: 150 θα πάνε στην Τροχαία Αθηνών, 100 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για να διατεθούν για την εφαρμογή του «Σχεδίου Αστυνόμευσης Κέντρου Αθηνών - Ξένιος Ζευς» και πιο συγκεκριμένα στη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων ελέγχου παραεμπορίου και 150 στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Παγκρατίου, Ομόνοιας, Εξαρχείων, Πετραλώνων, Κυψέλης, Κολωνού, Αμπελοκήπων, Νέου Κόσμου και Αγίου Παντελεήμονα.

Στον Πειραιά 26 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα διατεθούν στα Αστυνομικά Τμήματα Δημοτικού Θεάτρου, Καλλίπολης, Καμινίων και Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση θα κατανείμει 55 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ως εξής: 35 στα Αστυνομικά Τμήματα Λευκού Πύργου, πλατείας Δημοκρατίας, Ανω Πόλης - Αγίου Παύλου, Τούμπας - Τριανδρίας, Χαριλάου και Ανάληψης, καθώς και 20 στο Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στην Πάτρα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας θα κατανείμει 22 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς ως εξής: 8 στο Τμήμα Τροχαίας Πατρών, 7 στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και 7 στο Γ' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Πάντως, η προσωρινή τοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. Προκαλεί την ανησυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία κάνει λόγο για προβληματική εκπαίδευση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν ολιγωρία που ενδέχεται να αποβεί μοιραία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ