ΤΟ ΥΠΕΚΑ φέρνει ρύθμιση για τα αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα - iefimerida.gr

ΤΟ ΥΠΕΚΑ φέρνει ρύθμιση για τα αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα

Νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά η κοινή παρέμβαση των δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης για την κατασκευή και λειτουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα, αφού με νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται η δυνατότητα χωροθέτησης τους, εκτός κοιμητηρίων.

Ύστερα από επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης τους έκανε γνωστό ότι η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Η παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ ήρθε λίγες ώρες μετά την κοινή ανακοίνωση των δύο δημάρχων, στην οποία απηύθηναν έκκληση στην κυβέρνηση να ενσωματώσει στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής νομοθετική πρόταση για τη δυνατότητα χωροθέτησης αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός κοιμητηρίων, κάνοντας λόγο για «αόρατες δυνάμεις» που εμποδίζουν τη δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ