Απο τα 6.000 ευρώ στα 15.000 αυξάνεται το ποσό που θα μπορεί να παρακρατεί το κράτος από τις συντάξεις - iefimerida.gr

Απο τα 6.000 ευρώ στα 15.000 αυξάνεται το ποσό που θα μπορεί να παρακρατεί το κράτος από τις συντάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα αυξάνεται στα 15.000 ευρώ το ποσό που δύναται να παρακρατεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τις συντάξεις επομένων μηνών. Πρόκειται για αχρεωστήτως καταβαλλόμενες συντάξεις, βοηθήματα, καθώς και επιδόματα που καταβάλλονται μαζί με τη σύνταξη.

Το σχετικό ποσό έως τον Απρίλιο του 2013 ήταν 5.000 ευρώ, πέρυσι αυξήθηκε στα 6.000 ευρώ και πλέον διαμορφώνεται στα 15.000 ευρώ ετησίως , καθώς το Υπουργείο Οικονομικών έκρινε ότι η ανάγκη ευχερέστερης είσπραξης των αχρεωστήτως καταβαλλομένων ποσών για συντάξεις βοηθήματα και επιδόματα που συγκαταβάλλονται με τη σύνταξη απαιτεί την αύξηση του σχετικού ορίου κατά 250%.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκαλυφθεί ότι από λάθη συνήθως των υπηρεσιών χιλιάδες συνταξιούχοι του δημοσίου ή των ΔΕΚΟ λάμβαναν είτε σύνταξη, είτε επιδόματα που δεν δικαιούνταν και λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στο δημόσιο δεν γινόταν κανένας έλεγχος με αποτέλεσμα επιπλέον τα ποσά να καταβάλλονται παρανόμως επί μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και επί δεκαετίες. Τώρα θα κληθούν να τα επιστρέψουν μαζεμένα στο δημόσιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με παράγοντες του Υπουργείου, δεν είναι τυχαίο που εκδίδεται αυτή τη χρονική στιγμή. Έτσι, θα καλυφθούν εν μέρει και οι αυξημένες δαπάνες για αποκατάσταση συντάξεων που είχαν δεχθεί υπέρμπετρες μειώσεις, όπως για παράδειγμα των ενστόλων, τις οποίες τα δικαστήρια τις έκριναν αντισυνταγματικές (αποφάσεις 2194 και 2196 του ΣτΕ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ