Η Ιρλανδία είναι η «καλύτερη χώρα» στον κόσμο -Στην 30η θέση η Ελλάδα λόγω κρίσης - iefimerida.gr

Η Ιρλανδία είναι η «καλύτερη χώρα» στον κόσμο -Στην 30η θέση η Ελλάδα λόγω κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ιρλανδοί πανηγύρισαν ξέφρενα μόλις βγήκαν από τα μνημόνια και εισήλθαν εκ νέου σε τροχιά αγορών. Ήταν άλλωστε οι πρώτοι από τις «προβληματικές» χώρες που το κατάφεραν. Τώρα πανηγυρίζουν διότι μια διεθνής έκθεση τους κατατάσσει στην πρώτη θέση του «Δείκτη της Καλύτερης Χώρας».

Βάσει βαθμολογιών που λαμβάνουν οι χώρες σε βασικούς τομείς, βγαίνει ένας μέσος όρος που ορίζει ποια θέση κατέχει κάθε χώρα σε αυτή την ιδιότυπα βαθμίδα. Στη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία βασίζεται όχι σε αυθαίρετα στοιχεία, αλλά στα επίσημα των Ηνωμένων Εθνών, έλαβαν μέρος 125 χώρες του κόσμου.

Η Ελλάδα κατέλαβε την 30η θέση που σαφώς δεν είναι τιμητική, αλλά σίγουρα δεν είναι και η χειρότερη ανάμεσα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Από την επιμέρους ανάλυση των στοιχείων, γράφει σχετικά ο «Ελεύθερος Τύπος» προκύπτει πως η οικονομική κρίση μέτρησε καταλυτικά στην... πτώση της Ελλάδας στον Δείκτη.

Σε τομείς όπως: παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, ευημερία και ισότητα, υγεία και ευεξία και περιβάλλον και κλίμα, η Ελλάδα κατέλαβε χαμηλές θέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στο προνομιακό πεδίο του πολιτισμού, η Ελλάδα κατέλαβε την 36η θέση.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως την πρώτη πεντάδα των «καλύτερων χωρών» (εκτός της Ιρλανδίας) συμπληρώνουν οι: Φιλανδία, Ελβετία, Ολλανδία και Νέα Ζηλανδία.

Οι πέντε χειρότερες είναι οι: Ανγκόλα, Αζερμπαϊτζάν, Ιράκ, Βιετνάμ και Λιβύη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ