Και φαρμακευτική κάλυψη υποσχέθηκε ο Βορίδης στους ανασφάλιστους - iefimerida.gr

Και φαρμακευτική κάλυψη υποσχέθηκε ο Βορίδης στους ανασφάλιστους

Και φαρμακευτική κάλυψη υποσχέθηκε ο Βορίδης στους ανασφάλιστους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κάλυψη των ανασφάλιστων και σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη, πέρα από τη νοσοκομειακή, υποσχέθηκε ο Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη της αύξησης του προϋπολογισμού για την Υγεία, με ανακατανομή των διαθέσιμων πόρων, ενώ μίλησε και για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, για την αξιοποίηση των χρημάτων των φορολογούμενων.

Σημείωσε πάντως, μιλώντας στο συνέδριο Athens Health Forum 2014 ότι δεν υπάρχουν περιθώρια μεγαλύτερης μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για τον εξορθολογισμό της, χωρίς περαιτέρω συμπίεση.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εγκρίσεων στα νέα φάρμακα ανακοίνωσε από το βήμα του Athens Health Forum ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρης Λιντζέρης, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΟΦ είναι ο ρυθμιστικός φορέας της αγοράς και υπεύθυνος όχι μόνο για την έγκριση των φαρμάκων αλλά και για την επάρκεια της αγοράς και τη σωστή τιμολόγηση των σκευασμάτων που κυκλοφορούν.

«Φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε την ασθένεια των πολιτών», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Κωνσταντίνος Φρουζής, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός στο φάρμακο έχει συμπιεστεί στα 2,3 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν στο μισό από τα επίπεδα του 2009.

«Ο ΕΟΠΥΥ είναι δραματικά υποχρηματοδοτημένος», επισήμανε ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, ενώ ο καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος, αναφερόμενος στον διαβήτη και την κατάθλιψη, έκανε λόγο για «βόμβα» νοσηρότητας που θα «σκάσει» τα επόμενα χρόνια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ