Στο προσκήνιο ξανά τα ηλεκτρονικά διόδια -Τα οφέλη και οι δυσκολίες στην εφαρμογή τους - iefimerida.gr

Στο προσκήνιο ξανά τα ηλεκτρονικά διόδια -Τα οφέλη και οι δυσκολίες στην εφαρμογή τους

Στο προσκήνιο ξανά τα ηλεκτρονικά διόδια -Τα οφέλη και οι δυσκολίες στην εφαρμογ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα προσπάθεια για να θεσπιστεί τελικά η χρήση των ηλεκτρονικών διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους έπειτα από κάμποσες αντίστοιχες απόπειρες στο παρελθόν που απεδείχθησαν άκαρπες επιχειρεί με ορίζοντα το προσεχές φθινόπωρο το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη «Δι@ύγεια», ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνέστησε επιτροπή «Επεξεργασίας Θεμάτων Λειτουργίας του Πλήρως Ηλεκτρονικού Συστήματος Διοδίων», αποτελούμενη από στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων (Υποδομών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης) και από εκπρόσωπο Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αντικείμενο της Επιτροπής είναι «η καταγραφή της διαδικασίας συλλογής στοιχείων, ο εντοπισμός προβλημάτων και η διαμόρφωση προτάσεων σε σχέση με τη λειτουργία συστήματος πλήρως ηλεκτρονικών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων από τους Παραχωρησιούχους ή τις Εταιρίες Λειτουργίας των Αυτοκινητοδρόμων», όπως αναφέρεται.

Τι επιδιώκει το υπουργείο

  • Η καταγραφή της διαδικασίας λειτουργίας του πλήρως ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων
  • Η αξιολόγηση των στοιχείων των υπαρχουσών βάσεων δεδομένων των οχημάτων και ιδιοκτητών καθώς και η αξιολόγηση της αναγκαιότητας τυχόν εμπλουτισμού των βάσεων αυτών
  • Ο εντοπισμός και η πρόταση λύσεων για τυχόν προβλήματα που εμφανίζονται κατά την αναγνώριση και καταγραφή των διελεύσεων των οχημάτων, των χρεώσεων προστίμων, των ηλεκτρονικών πληρωμών, της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ παραχωρησιούχων, των μεταγενεστέρων πληρωμών κτλ.
  • Η ανάλυση θεμάτων σχετικά με την προμήθεια και διάθεση πομποδεκτών στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.
  • Η επεξεργασία τυχόν φορολογικών εμπλοκών από τη διανομή πομποδεκτών ή προπληρωμένων καρτών διοδίων, ή προκαταβολών.
  • Η επίλυση τυχόν άλλων θεμάτων που θα προκύψουν από την ανάλυση της συνολικής διαδικασίας λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, π.χ. παραβάτες και υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ