O πάπας Φραγκίσκος «αφόρισε» τους μαφιόζους -Η Ντραγκέτα είναι η λατρεία του κακού - iefimerida.gr

O πάπας Φραγκίσκος «αφόρισε» τους μαφιόζους -Η Ντραγκέτα είναι η λατρεία του κακού

O πάπας Φραγκίσκος «αφόρισε» τους μαφιόζους -Η Ντραγκέτα είναι η λατρεία του κακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ανάθεμα στο οργανωμένο έγκλημα έριξε ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια λειτουργίας, χαρακτηρίζοντας τους μαφιόζους ως αφορισμένους, ενώ κάλεσε τους Καθολικούς να καταπολεμήσουν την Ντραγκέτα.

Μιλώντας σε υπαίθρια λειτουργία, στο Σιμπάρι της Καλαβρίας, ο Φραγκίσκος είπε πως οι άνθρωποι που επιλέφουν έναν κακό δρόμο, συμπεριλαμβανομένων των μαφιόζων, δεν είναι στην κοινωνία του Θεού. «Είναι αφορισμένοι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η γη σας, που είναι τόσο όμορφη, ξέρει τα σημάδια των συνεπειών αυτής της αμαρτίας. Η Ντραγκέτα είναι τούτο: η λατρεία του κακού και η περιφρόνηση του κοινού καλού. Αυτό το κακό πρέπει να καταπολεμηθεί, πρέπει να απελαθεί».

Η Ντραγκέτα, όπως είναι γνωστή η μαφία στην περιοχή, θεωρείται από τα πιο ισχυρά κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος στον κόσμο, με τις διασυνδέσεις της να φτάνουν στη βόρεια Ευρώπη, τη νότια Αμερική και τις ΗΠΑ.

«Οταν η λατρεία του Κυρίου υποκαθίσταται από τη λατρεία του χρήματος, ο δρόμος προς την αμαρτία ανοίγει σε προσωπικό συμφέρον », είπε ο πάπας. «Οταν κάποιος δεν λατρεύει τον Κύριο, γίνεται ένας λάτρης του κακού, όπως και εκείνοι που ζουν από την ανεντιμότητα και τη βία», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ