Ernst&Young: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη το 2015 - iefimerida.gr

Ernst&Young: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις εαρινές του προβλέψεις, εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα φτάσει φέτος το 1,1% και 1,5% το 2015, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί στο διάστημα μεταξύ 2016 και 2018.Η νέα έκθεση του οίκου Εrnst&Young εκτιμά για την Ελλάδα επιστροφή στην ανάπτυξη με άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,6% και καταγράφει ρυθμό ύφεσης στο -0,3% για φέτος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει για τη χώρα μας ότι έπειτα από 4 χρόνια στην «εξορία» η Ελλάδα επέστρεψε στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, το μήνα Απρίλιο.Αυτή η επιστροφή στην αγορά προαναγγέλθηκε ως μια μεγάλη επιτυχία από την κυβέρνηση, λόγω και της υπερκάλυψης, καθώς και του κάτω του 5% επιτοκίου.

'Όπως καταγράφει η εν λόγω έκθεση υπήρξε ανταπόκριση από επενδυτές ειδικά αφού η έκδοση έγινε μετά το haicut, κάτι που αναδεικνύει την επιστροφή της αισιοδοξίας.

Στην ίδια έκθεση ωστόσο επισημαίνεται παρά το αισιόδοξο κλίμα και τις θετικές εξελίξεις οτι η Ελλάδα παραμένει σε μια επισφαλή οικονομική κατάσταση και ο ενθουσιασμός των επενδυτών ενδέχεται να είναι πρόωρος.Σημαντικοί κίνδυνοι ύφεσης αποτελούν ο αποπληθωισμός, τα επίπεδα ανεργίας και τα επίπεδα του χρέους, γι' αυτό και ο οίκος πιστέυει ότι η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση το τρέχον έτος, αν και η συρρίκνωση του ΑΕΠ θα είναι πολύ χαμηλή, δηλαδή κατά 0,3%, μετά από μια πτώση 3,9% το 2013.

Ο Ernst&Young θεωρεί ότι η το χρέος θα διατηρηθεί πάνω από το 170% του ΑΕΠ μέχρι και το 2015 και με σταδιακή αποκλιμάκωση θα φτάσει στο 157% το 2018.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανάπτυξη επιστροφή 2015 Ernst & Young
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ