Στο φουλ οι μηχανές στα οδικά έργα: Χρυσοχοΐδης στην Ιόνια Οδό - iefimerida.gr

Στο φουλ οι μηχανές στα οδικά έργα: Χρυσοχοΐδης στην Ιόνια Οδό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Δυτική Ελλάδα θα βρίσκεται την Πέμπτη 19 Ιουνίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για οδικά, λιμενικά και εγγειοβελτιωτικά έργα στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Ο υπουργός Υποδομών θα επιθεωρήσει την πορεία κατασκευής των έργων της Ιόνιας Οδού και την σύνδεση του νέου λιμένα Πατρών με τις Παραγλαύκιες αρτηρίες. Στην Αιτωλοακαρνανία συγκεκριμένα θα βρεθεί στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ιόνια Οδός, το οποίο προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όπως και όλη η Ιόνια Οδός, η οποία αναμένεται να παραδοθεί σε ενάμιση χρόνο.

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη κοντά στο Μεσολόγγι

Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού έφερε στο φως ποικίλα ευρήματα μεγίστης σημασίας που λόγω της αξίας τους αλλά και του πλήθους τους ανήγαναν τις εν λόγω ανασκαφές μεταξύ των σημαντικότερων στην Ελλάδα.
Τα ευρήματα παραπέμπουν σε αρχαία πόλη, την αρχαία Μακύνεια. Η θέση της αρχαίας Μακύνειας, πόλης της δυτικής Λοκρίδας και αργότερα της Αιτωλίας, ταυτίζεται κατά την επικρατέστερη άποψη με μικρή ακρόπολη που βρίσκεται στη θέση Παλαιόκαστρο, σε απόσταση τεσσάρων περίπου χλμ. βορειοανατολικά του Αντιρρίου.

Μέσα από έρευνες σωστικού χαρακτήρα, και κυρίως τις ανασκαφές που διενεργούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της πόλης στο πλαίσιο της κατασκευής της Ιόνιας Οδού, έχουν έρθει στο φως εκτεταμένα κτιριακά κατάλοιπά της, τα οποία ανήκουν τόσο στον κύριο οικισμό, όσο και σε πολυάριθμες άλλες εγκαταστάσεις στην περίμετρό της.

Στο φουλ οι μηχανές στα οδικά έργα: Χρυσοχοΐδης στην Ιόνια Οδό | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ