Παπαδημούλης για Αθανασίου: Δεν πείθουν τα χοντροκομμένα ψέμματα - iefimerida.gr

Παπαδημούλης για Αθανασίου: Δεν πείθουν τα χοντροκομμένα ψέμματα

Επίθεση Παπαδημούλη σε Αθανασίου: Δεν πείθουν τα χοντροκομμένα ψέμματά του -Να π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «δεν πείθουν, είναι χονδροκομμένα ψεύδη, ότι εκ παραδρομής πέρασε στη Βουλή η διάταξη που μετέτρεπε από κακούργημα σε πλημμέλημα την κατάχρηση δημοσίου χρήματος».«Αν ήταν εκ παραδρομής, γιατί δεν απέσυραν την διάταξη τότε, όταν βάλαμε τις φωνές;», διερωτάται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι «δημιουργεί νομικό προηγούμενο, έχει δημιουργήσει μια μαύρη νομική τρύπα και την επικαλούνται ήδη αυτή τη διάταξη, επιδιώκοντας ευνοϊκότερη μεταχείριση. Αυτή η διάταξη "ξεπλένει" και ρίχνει στα μαλακά τους ενεχόμενους σε σκάνδαλα, όπως της Siemens και των υποβρυχίων».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Η γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να τον εκλέξει μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή, γιατί τους επόμενους μήνες θα ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για δεκαετίες, με κορυφαία αυτή που αφορά τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους, που είναι ολοφάνερα μη βιώσιμο. Οι κυβερνητικοί συνεταίροι έχουν βάλει λυτούς και δεμένους με τη βοήθεια υποσυστημάτων που τους στηρίζουν και εννοώ εκδοτικά συγκροτήματα, επιχειρηματικά συμφέροντα, εγχώριες, αλλά και διεθνείς δυνάμεις, που παρεμβαίνοντας ακόμη και στα εσωτερικά άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων να εξασφαλίσουν τον περίφημο αριθμό των 180 βουλευτών. Γιατί, αν τον εξασφαλίσουν, θα πάρουν εισιτήριο για άλλα δύο χρόνια αδιατάραχτης εφαρμογής μιας καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το κείμενο 53 στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που -σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ- ανάβει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει: «Η εκπρόσωπος της ΝΔ είναι η πλέον ακατάλληλη για να ερμηνεύει τις εσωκομματικές μας διαδικασίες και αντιμετωπίζω με χαμόγελο συγκατάβασης το σχόλιο της κυρίας Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και του κόσμου, που μας στηρίζει, αλλά και ελπίζει σε μας. Με συλλογικότητα, σοβαρότητα, συνοχή οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία πήραμε εντολή από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και αδυναμίες και λάθη που φάνηκαν στην τριπλή μάχη των εκλογών μάς υποχρεώνουν να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ