Η ιστορία της πρώτης φωτογραφίας με Photoshop: Πώς μια ρομαντική στιγμή άλλαξε τα πάντα [εικόνα&βίντεο] - iefimerida.gr

Η ιστορία της πρώτης φωτογραφίας με Photoshop: Πώς μια ρομαντική στιγμή άλλαξε τα πάντα [εικόνα&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Photoshop και εν γένει η ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών είναι πλέον μια πολύ συνηθισμένη πρακτική η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στα όρια της τέχνης. Ωστόσο, πριν από 27 χρόνια οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές.Το καλοκαίρι του 1987 ο Τζον Νολ φωτογράφισε το κορίτσι του σε μια τροπική παραλία και αυτή η ρομαντική στιγμή έμελλε να είναι η πρώτη που αποτέλεσε αντικείμενο επεξεργασίας στο Phtoshop. Η φωτογραφία ονομάστηκε «Η Τζένιφερ στον Παράδεισο» και πλέον το κορίτσι της εικόνας είναι γυναίκα του Τζον, μητέρα δύο παιδιών και συνώνυμο της επεξεργασίας εικόνων.

Πώς φθάσαμε στο photoshop

Οπως αναφέρει ο Guardian την εποχή που ο Τζον και η Τζένιφερ έκαναν τα πρώτα τους βήματα ως ζευγάρι, ο αδελφός του Τζον, Τόμας ήταν διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών.

Η εν λόγω φωτογραφία αποτέλεσε τον... καμβά πάνω στον οποίο ο Τόμας πειραματίστηκε και έδωσε το έναυσμα για να δημιουργηθεί το πρόγραμμα που λίγο αργότερα ονομάστηκε Photshop και κατέκτησε ταχύτατα τον κόσμο.

Μόλις κυκλοφόρησε το Photoshop στην αγορά, η φωτογραφία «Η Τζένιφερ στον Παράδεισο» (Jennifer in Paradise) δινόταν σε όλους τους χρήστες για να δοκιμάσουν πάνω της το πρωτοποριακό για την εποχή πρόγραμμα.

Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι.

Η ιστορία της πρώτης φωτογραφίας με Photoshop: Πώς μια ρομαντική στιγμή άλλαξε τα πάντα [εικόνα&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ